Mateja Gabra in Vida Poteka v sredini slovenske obrambe znova čaka garaško delo. Foto: EPA
Mateja Gabra in Vida Poteka v sredini slovenske obrambe znova čaka garaško delo. Foto: EPA
Nemčija
Nemška reprezentanca je fizično močna in visoka. Najboljši strelec Nemcev na uvodnih dveh tekmah je Tobias Reichmann, ki je dosegel 14 golov. Steffen Weinhold jih je prispeval osem. Foto: EPA
Skok in Vujović pred tekmo proti Nemčiji
Slovenci se brusijo za dan D proti Nemčiji

Varovanci Veselina Vujovića bi v primeru zmage nad Nemčijo in Španije nad Švedsko v drugi del odnesli celo tri točke. Če bi na drugi tekmi Švedska ugnala ali remizirala s Španijo, pa eno. V igri je torej veliko, a Slovencem predstava proti Španiji vliva veliko optimizma.

Vujović: Potrebna dobra obramba in protinapadi
Nemci so po porazu s Španijo (29:32) v ponedeljek premagali Švedsko (27:26). "Izpostavil bi izjemno tehniko in kreativnost igralcev ter njihovo zmožnost improvizacije v težkih trenutkih in na številne obrambne postavitve," je kot glavno prednost svojih varovancev v primerjavi z Nemci izpostavil Vujović in dodal: "Prepričan sem, da se nam nemški selektor ne bo zoperstavil z obrambo 4-2, tako kot je to naredil na dvoboju s Švedi. Ve se, da je naš glavni problem strel z razdalje, na nasprotni strani pa bomo imeli visoke in močne nemške igralce, ki so presenetljivo dobri v igri ena na ena in tudi hitri, kar nam lahko povzroči dodatne težave. V vsakem primeru bomo stavili na našo dobro obrambo in čim večje število zadetkov iz hitrih nasprotnih (pol)protinapadov."


Marguč: Odločale bodo malenkosti

"Zmaga nad Nemčijo prinaša veliko, poraz ti vzame vse. Prepričan sem, da bo to tekma na nož. Nemci imajo mlado ekipo, a tudi kakovost, kar so dokazali v drugem polčasu s Švedi. Telesno so zelo močni, imajo višino, v drugih elementih pa smo boljši mi. Na tem prvenstvu imamo zelo dobro obrambo, ne prejemamo veliko golov, podobno tekmo pričakujem tudi v sredo. To bo tekma z malo zadetki, odločale bodo malenkosti. Verjamem, da smo boljša ekipa, kar bomo skušali tudi dokazati,"
je pred tekmo dejal Gašper Marguč, medtem ko je Matej Gaber ocenil: "Psihološko bo tekma zelo zahtevna, a vsi vemo, kaj nam dvoboj z Nemci prinaša. Lahko gremo domov ali naprej s tremi točkami. V vsakem primeru bomo dali vse od sebe in skušali zmagati."

Skok: Zmaga kot medalja
Na dvoboju s Španci se je zelo izkazal vratar Matevž Skok, sicer član nemške ekipe Lubbecke, pred sredino tekmo pa je dejal: "Zmaga nad Nemčijo bi mi pomenila kot odličje z največjih tekmovanj. Skupaj s soigralci se bomo maksimalno potrudili, prepričan sem tudi, da nam bo selektor dal prava navodila. Gremo na zmago."

Bodo "dovolili" nastop Kavtičniku?
V tem trenutku še ni jasno, ali bo na sredini tekmi nastopil Vid Kavtičnik, ki je proti Španiji v zadnji minuti prejel rdeči karton. Odločitev o tem bo Evropska rokometna zveza (EHF) sprejela na dan tekme, Vujović pa je bil glede tega piker in pripomnil, da Kavtičnika najbrž ne bo imel v svojem kadru, saj Slovenija igra proti Nemčiji.

Slovenci in Nemci so se nazadnje pomerili novembra na pripravljalnem turnirju v Kielu, ko je Nemčija zmagala z 31:28.

Sredina tekma v Stoletni dvorani v Vroclavu se bo začela ob 17.15. Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

EVROPSKO PRVENSTVO

SKUPINA C, Vroclav

3. KROG

Sreda ob 17.15:
NEMČIJA - SLOVENIJA

Ob 20.00:
ŠPANIJA - ŠVEDSKA

Lestvica:                            
ŠPANIJA          2  1 1 0  56:53  3  
NEMČIJA          2  1 0 1  56:58  2  
ŠVEDSKA          2  1 0 1  49:48  2  
SLOVENIJA        2  0 1 1  45:47  1  
                                     
  V drugi del napredujejo prvi trije.


SKUPINA D, Gdansk


3. KROG

Sreda ob 17.15:
RUSIJA - ČRNA GORA

Ob 20.00:
DANSKA - MADŽARSKA

Lestvica:                            
DANSKA           2  2 0 0  61:53  4  
MADŽARSKA        2  1 0 1  58:54  2  
RUSIJA           2  1 0 1  52:57  2  
ČRNA GORA        2  0 0 2  55:62  0  
                                     
  V drugi del napredujejo prvi trije.
 
Skok in Vujović pred tekmo proti Nemčiji
Slovenci se brusijo za dan D proti Nemčiji