David Miklavčič ni bil zadovoljen z igro v napadu. Foto: EPA
David Miklavčič ni bil zadovoljen z igro v napadu. Foto: EPA
Španci s točko precej bolj zadovoljni od Slovencev

"V primerjavi z uvodno tekmo smo igrali dobro skozi celotno tekmo. Naša predstava je bila na veliko višji ravni, igrali smo kolektivno in srčno. Svojim fantom lahko le čestitam, okrcal pa bi beloruska sodnika, ki sta nas nekajkrat oškodovala," je pojasnil črnogorski strokovnjak, ki ob stranski črti igra svojo tekmo. Ves čas je na nogah in intenzivno spremlja srečanje.


Luka Žvižej: "Danes smo izgubili točko, kar je škoda. Borili smo se vseh šestdeset minut in prikazali lepo predstavo. V obrambi smo igrali zelo dobro, o tem priča majhno število golov. Na koncu nam je zmanjkalo malo sreče, a dejstvo je, da moramo tekmo s Španijo pozabiti in se osredotočiti na zadnjo tekmo z Nemčijo, ki bo odločala o vsem."

David Miklavčič: "V primerjavi s prvo tekmo smo se prikazali v lepši luči, od prve do zadnje minute igrali kolektivno in srčno. V napadu nismo posebej blesteli, saj smo naredili tudi kakšno napako preveč, kljub temu pa bili ves čas v vodstvu in imeli navidezen nadzor, na koncu so nas malenkosti ločile do velike zmage."

Borut Mačkovšek: "Odigrali smo dobro tekmo, predvsem v obrambi. V drugem polčasu so se Španci vrnili, kljub temu pa smo imeli nekaj priložnosti za višjo prednost. Po svoje sem vesel točke, a kljub temu razočaran, saj bi lahko osvojili obe."

Vid Kavtičnik: "V nasprotju s prvo tekmo smo ves čas igrali dobro. Glavna španska orožja smo onemogočili, na koncu izgubili točko, a takšno je življenje. Najpomembneje je, da smo se dvignili in dokazali, da lahko premagamo tudi najboljše reprezentance. Gremo dalje, najprej moramo premagati Nemce, a tudi počakati na razplete drugih tekem v naši skupini."

Španci s točko precej bolj zadovoljni od Slovencev