EP v rokometu 2018
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 43 glasov Ocenite to novico!
Veselin Vujović
Veselin Vujović je po tekmi bentil nad romunskima sodnikoma. Foto: BoBo
Slovenija
Slovencem ni mogoče očitati pomanjkanja borbenosti, jim je pa na tako zahtevni tekmi bržkone zmanjkalo nekaj izkušenj, ki so bile na strani Makedoncev. Foto: BoBo

Dodaj v

Vujović: Ne vem, zakaj so izključevali moje igralce

Odmevi po tekmi Slovenija - Makedonija
13. januar 2018 ob 21:44,
zadnji poseg: 13. januar 2018 ob 23:14
Zagreb - MMC RTV SLO

"Po 43 letih v rokometu očitno ne poznam pravil igre, ne poznam sodniških kriterijev, ne vem, zakaj so bili v večini primerov izključeni moji igralci," je po bridkem porazu z Makedonci dejal selektor slovenskih rokometašev Veselin Vujovič.

Vujović je bil izjemno kritičen do romunskih sodnikov Constantina Dinuja in Sorin-Laurentija Dinuja, ki sta Sloveniji namenila enajst izključitev (skupaj 22 minut), na drugi strani pa Makedoniji šest (12 minut).

Vujović imel slab občutek, ko je izvedel, da bosta sodila Romuna
"Vprašal sem delegate, za koga se igra ta igra. Ali zaradi igralcev in gledalcev ali pa zaradi njih, to je skupine ljudi, ki odloča o vsem. V trenutku, ko smo dobili romunska sodnika, se je pri meni pojavil strah, da bo to ena tekma, v kateri mi ne bomo vedeli, kaj naj delamo. In res, ko smo imeli priložnost, da se odlepimo na plus štiri, pet, so si izmislili neke izključitve, ki jih ni nihče v dvorani videl. Pri naših igralcih se je nato pojavil strah. Če bodo ljudje z EHF-a današnje sojenje ocenili kot dobro, potem jim predlagam, naj se začnejo ukvarjati z drugimi stvarmi. Na primer z rudarstvom,"
je bil brez dlake na jeziku "Vujo".

Slovenci v sedmih minutah od +3 do -4
A Vujović krivde za poraz ni iskal samo v sodnikih, ampak je tudi hkrati priznal, da Slovenija enostavno ni bila prava. Slovenci so še v 27. minuti vodili z 11:8, v 34. minuti pa že zaostajali s 15:11. Makedonci so torej ob koncu prvega polčasa in na začetku drugega naredili delni izid 7:0.

Ne samo sodnika, tudi mi smo odigrali slabo.
"Prav tako lahko rečem, da smo odigrali slabo tekmo. Da nismo imeli kemije, da nismo imeli moči. V prvem polčasu nas je v igri držal vratar Skok. Če ga ne bi bilo, bi se mogoče Makedonci že odlepili. Ob koncu prvega in na začetku drugega polčasa smo napravili nekaj napak in nato lovili zaostanek. Povedli smo za gol, a potem se spet ustavili. Nismo imeli razpoloženih igralcev. Na levem zunanjem nismo dali nič. Tako v intervalih ne moreš igrati na velikih tekmovanjih. Na koncu bi spet lahko izvlekli več, a smo zapravili dva napada. Čestitam Makedoniji za zmago, nam pa ostane, da na dveh tekmah popravimo tisto, kar smo danes zapravili. Lahko igramo le bolje, ker tako slabo ne moremo več. Danes nisem videl moči ekipe, kemije, drznosti in nesramnosti," je analiziral Vujović.

Blagotinšek: Sami smo si krivi
Blaž Blagotinšek
je bil eden redkih v slovenski reprezentanci, ki je odigral dobro. "Ob koncu prvega polčasa smo preveč popustili, naredili nekatere tehnične napake, ki se ne bi smele dogajati. Zgrešili smo za plus štiri, dobili nato lahek zadetek. V drugi polčas smo odšli medlo. V obrambi smo popustili, žoge so nam izpadale iz rok. In spet na koncu so nas napake pokopale. Padli smo v njihov ritem. Oni so igrali počasen rokomet dva na dva, v navezavi s pivotom. Sodnikov ne bom omenjal, je brez zveze. Sami smo si krivi. Nismo šli s pravo željo in motivacijo v tekmo in poraz je tu. Vem, da imamo kakovost, da bi lahko premagali to Makedonijo. Skok je veliko ubranil, a mi nismo bili pravi. Treba je iti z dvignjeno glavo naprej," je pozitivno sklenil Blagotinšek.

Kavtičnik: Vsakemu lahko pogledamo v oči
"Težko je reči takoj po tekmi, kaj je šlo narobe. Imeli smo dobre trenutke, oni so imeli dobre trenutke. Na koncu smo zapravili dva napada za izenačenje. Kljub temu lahko vsakega pogledamo v oči. Pred nami sta še dve tekmi. Moramo zmagati, da pridemo v drugi krog, in to je to. Imamo mlado ekipo, mogoče se je videlo, da nam manjka izkušenj v obrambi, a nimamo kaj,"
je ocenil kapetan Vid Kavtičnik, ki je stisnil zobe in zaigral s šivi v roki.

Gonzalez: Odprli slabo, nadaljevali bolje
"Čestitam Sloveniji, ki vedno igra dobro. V prvih 15 minutah smo naredili veliko napak v napadu, potem pa smo se popravili. Obramba na čelu z vratarji je postala trdnejša. V drugem polčasu smo si priigrali nekaj zadetkov prednosti. Na koncu smo v ključnih situacijah odigrali pravilno. Sem zelo vesel, ker so igralci opravili dobro delo," je bil po tekmi zadovoljen makedonski selektor Raul Gonzalez.

Lazarov: Premagali smo reprezentanco, ki morda spada med najboljših pet na svetu
Prvi zvezdnik Kiril Lazarov pa je dodal: "Zelo pomembna zmaga za nas, za makedonski narod, za navijače, ki so prišli v Zagreb. Težka tekma. Premagali smo reprezentanco, ki morda spada med pet najboljših v Evropi, na svetu. Ni bilo lahko, počutim se, kot da bi igral dve tekmi, ne eno."

Slovenija bo po dnevu premora v ponedeljek ob 18.15 igrala z Nemčijo, ki je v prvi tekmi dneva z 32:19 nadigrala Črno goro.

Iz Zagreba Aleš Vozel, @vozela1
Prijavi napako
Komentarji
uros1978
# 13.01.2018 ob 22:03
Vujović: Ne vem, zakaj so izključevali moje igralce
Ker je rokomet beden šport, kjer zaradi ohlapnih pravil sodniki lahko piskajo kot se jim zljubi in zmaga tisti, za katerega se sodniki pač odločijo, da bo zmagal. Že ničkolikokrat videno.
Picasso
# 13.01.2018 ob 21:46
Vujovič je kralj kot selektor. Takšne želje in temperamenta kot jo ima on jo je redko kdo od slo.selektorjev v vseh športih imel. Vujo je car, danes malo smole, ampak pred to reprezetanco je svetla prihodnost res.
Hallenbeck
# 13.01.2018 ob 21:47
Ma pusti sudije Vujo, gremo naprej!
hubljemrzu
# 13.01.2018 ob 22:11
Sej se ve zakaj so bili uperjeni proti našim.
Vodja vseh sodnikov na prvenstvu je makedonec, mafijaš Marijan Načevski, ki bi ga opisal kot rak evropskega rokometa. Morda še pomnite leta 2002, ko je prav on Nemcem razveljavil povsem regularen gol v zadnji sekundi, s katerim bi v Stockholmu premagali takrat zaščitene Švede, ki so pač morali zmagati.
Pred dvema letoma so v odločilni tekmi za napredovanje med Makedonijo in Srbijo slednje grdo oškodovali in lahko ugibate kako se je končala tekma. Zaradi enega gola je napredoala Makedonija. Takih sramot si pri ehfu ne morejo privoščiti v polfinalu oziroma proti kakšni Nemčiji, Franciji, Danski, saj tudi Načevski ve, da so od njih občutno slabši, bo pa zato Makedonija vedno med osmimi, 12timi reprezentancami, uvrščala se bo na svetovna prvenstva in tako dalje.
Lahko je reči, naredili smo preveč napak, zgrešili preveč strelov, zmanjkalo nam je sreče. A se s tem ne strinjam. Da ne bi sodnika v prvih 15ih minutah piskala sramotnih, ogabnih, skorumpiranih odločitev, bi takrat že bilo 6 razlike. Si ob -6 predstavljate pivota Stoilova in ostalih, kako se valjajo, zavlačujejo? Seveda ne, saj bi se jim mudilo. Ob -6 pa bi se moral tudi sodnik še veliko bolj sramotiti kot se je, da bi tekmo pripeljal v egal.
Seveda tudi z našo igro ne moremo biti povsem zadovoljni, vendar smo od teh MAkedoncev tudi z današnjo igro boljši za vsaj 5 golov, to se je videlo predvsem v drugem polčasu, ko se je videlo, kdo zna igrat rokomet in kdo se neizmerno bori, a lahko zadeva le z igro 6-5 in s protinapadov.
Z gotovostjo lahko trdim tudi, da bo sin taistega Načevskega sodil kakšno izmed odločilnih tekem tega prvenstva, kot mu je to delo dodeljeno tudi v najboljših tekmah lige prvakov in tako dalje.
Quick
# 13.01.2018 ob 22:35
Veza: Rekel je mojih igralcev, ker so to njegovi igralci, pod njom igrajo. To, da je ekipa Slovenska nima nic s tem. On to čuti kot da je oče tem igralcem, zato se je tako izrazil. On z njimi doživlja živce, veselje, bolečine ter veselje ob uspehu. Tak da najprej tole postekaj... Ne se takoj razburjat, malo premisli preden komentiraš.
montebuba
# 13.01.2018 ob 22:10
1. ok 70% za poraz ključno vplivali sodniki z izklučitvami naših, prekinjanjem napadov naših ko so bli v naletu in premile kazni bajsu stoilovu
2. nesreča ...zgrešili 7m, in dve vratnici ob koncu tekme ko smo najbolj rabili gole (mlakar, suholežnik)
3. priznat pa treba tudi kikse naših...strelski mrk na začetku 2. polčasa, dve izgubljeni žogi ob koncu tekme, par neizdelanih metov prek postavljene makedonske obrambe

Skratka naši so se borili bili požrtvovalni a ni uspelo...v dobršnji meri krivci sudje, je pa pri nas manjkalo nekaj boljših potez in izdelanih akcij...škoda za ta poraz a gremo dalje! zakaj ne bi padli nemci!
hajvanah
# 13.01.2018 ob 22:27
Šalo na stran sojenje katastrofalno.... nenormalno!
sumtb
# 13.01.2018 ob 22:56
Škoda mi je Vujoviča ker je človek na mestu a rokomet je en tak ciciban šport kjer lahko tako tekmo vodi makedonski delegat in pa pravila so tako ohlapna da je ima sodniški par vsako tekmo zlahka v piščalki +-10 golov.

In prav to naredi v mojih očeh rokomet za najbolj brezvezen šport kar ga poznam. Tole danes je bila načrtna kraja in svinjarij jaz osebno ne maram.
kapljač
# 13.01.2018 ob 22:59
Romuni od današnje tekme naprej morajo imeti vizo za vstop v Slovenijo
@twwwter
# 13.01.2018 ob 22:20
Kakšen Stojilov? Ležajlev!
rudes
# 13.01.2018 ob 22:29
Za poraz so si krivi v precejšnji meri sami, a.....

Sodniki? O njih je bilo napisanega že ohoho. Neprekinjanje ure, m
Makedonci z 2 igralcema v minusu, v napadu zavlačujejo, sodnika dvignjeni roki, ob manjšem prekršku pustita da ura teče pol minute v prazno, in tako pridobivata Makedoncem čas, ničkolikokrat dvignjeni roki Makedoncem, niti enkrat nista vzela žoge, niti cca 7-8 sekund pred koncem, ko Makedonec tapka žogo ob dvignjeni roki, iz vesolja se vidi, da nima najmanjšega namena metati ali kakorkoli proti golu. Oba Makedonska pivota 2m vissoka, cca 120 kil, celo tekmo rineta našega obrambnega v 6m prostor,kjer je prekršek skorajda že tudi 7metrovka, izključitve, itd., itd.,.

Ko sem pa prebral komentar Hubljemrza okoli Načevskega, mi je pa bilo še več jasno. Dostikrat je rokomet res beden šport, predvsem zaradi katastrofalnega sojenja. Še pri smučarskih skokih imajo varovalko, če kak sodnik preveč odstopa. Ma, če bi bil jaz namesto Vujota bi znorel že po 15 minutah.

Z Nemci bo pa težka, tako da imam občutek, da je prvenstva konec. Upam, da me demantirajo naši.
nightwing
# 13.01.2018 ob 23:02
Pri Vujoviču mi je vedno všeč, da ne špara jezika.
themetun
# 13.01.2018 ob 22:29
Za naslednjič naj se zmenijo, da en polčas odigramo z igralcem manj, da ne bo treba po nepotrebnem piskat izključitev.
buckozlucko
# 13.01.2018 ob 21:58
Bila so vlečenja za dres, lahko bi na obeh straneh bil še kdo izključen. Pa lahko bi igralni čas ustavljali ko ni igre, da bi bila pravila bolj podobna košarkaškim kot nogometnim.
veza
# 13.01.2018 ob 21:56
Vujo
igralci niso tvoji, ampak naši, sodniki res kot da še niso slišali za hitri center, a zato moraš ti ponoreti, tudi če dobiš kazen.
In včeraj si pozabil, da imaš Janca na klopi, ves prvi polčas ni igral in zakaj je Cingesar igral v obrambi, ko je že imel dve izklučitvi?
Kakšem flajšter na Lazarovu bi tudi lahko poskusil, pivot nas je hebal ves čas na isto foro, pa nekaj bi morali spremenit.
fcbayern
# 13.01.2018 ob 22:20
Škoda da nismo imeli navijače bližje terenu. Ali smo res tako škrti da se kupuje ceneje karte pod stropom? Makedonci s trikrat nižjo plačo pa na tribuni ob terenu. Sej ne moreš verjet :)
moj komentar
# 14.01.2018 ob 00:29
Rokomet ima zelo zaostala pravila, ki jih sodniki lahko mirne duše koristijo za raznorazne manipulacije in krojenje rezultata. V tej smeri bo treba kaj spremeniti, če ne bo ta šport vse bolj nepopularen. Za začetek naj se postavi dolžina napada tako kot pri košarki in jasno določi kaj spada pod prekršek za izključitev Pravila je potrebno nujno in natančno precizirati. S tem se bo tudi igra spremenila v taktično-tehniški smeri in postala bolj atraktivna za gledanje.
migaj
# 13.01.2018 ob 22:25
mislil sem, da sta romuna prekinjala naše napade zaradi tega, ker jih nista bila sposobna dohajati, zdaj pa menim, da je razlog preračunljivost - pomoč makedocem
Zlobni genij
# 13.01.2018 ob 22:15
Metaj pivota ob tla ob vsakem dotiku z obrambnim igralcem. :) Dobra taktika kao izredno vrhunskega stratega, ki se je seveda ob pomoči neizkušenih in nedoraslih sodnikov, izplačala in obrestovala. Ravno zato mi je pa Vujović kot strateg čedalje bolj všeč, ker on ne pade tako nizkotno kot padejo ostali, in igra pošten in lep rokomet, ne pa neko umazano igro, ki prej kot na rokomet spominja na sodniško krajo. Kakorkoli, prvenstvo se je šele začelo. Lahko se jočemo in objokavamo izgubljeni točki, ali pa v fante verjamemo in jim stojimo ob strani do samega konca ! Glave gor in bo kar bo! .
DAbears
# 14.01.2018 ob 04:50
Makedonci se hvalijo kot da so nas premagal oni
A brez pomoci sodnikov nebi bli niti blizu
Bošty
# 14.01.2018 ob 04:10
Ker je rokomet beden šport, kjer zaradi ohlapnih pravil sodniki lahko piskajo kot se jim zljubi in zmaga tisti, za katerega se sodniki pač odločijo, da bo zmagal. Že ničkolikokrat videno.

Rokomet ni beden šport. Rokomet je odličen šport. Kar se tiče sojenja imaš pa prav. Sodniki so eden od glavnih razlogov, da se ta šport ne dvigne na višji nivo. Take sodniške režije kot si jih lahko privoščijo sodniki v rokometu si jih ne morejo privoščit v nobenem drugem športu. Vsak ki je gledal tekmo je lahko videl, da kriterij ni bil enak za obe ekipi. Ob takem sojenju tekmovanje sploh nima nobenga smisla. Saj vsi vemo, da bo zmagal tisti, ki ga bodo vnaprej določili.
moj komentar
# 14.01.2018 ob 00:20
1. Kje so bli naši navijači? Slišalo se je samo makedonce.

Bili so razmetani po celi dvorani in povsem neorganizirani.
Bormio
# 14.01.2018 ob 01:00
Rokomet in vaterpolo. Športa, kjer je končni izid tekme v primeru srečanja dveh ekip podobne kakovosti lahko skoraj povsem v rokah sodnikov in ne igralcev.
Ndugu
# 13.01.2018 ob 21:49
Ja, ce je pa bentil nad makedonskima sodnikoma, pol je pa clovek res zmeden... �

Sam dvomim, da je tok utrgan, da bi bentil nad makedonskima sodnikoma in ne nad romunskima, ki sta sodila tekmo.

Bravo, RTV SLO!!
mile952
# 14.01.2018 ob 06:27
Omejiti bo potrebno napad, čisto zares. Sicer ne vem koliko sekund za trajanje napada je optimum, ne pa da ena ekipa lahko zavlačuje, ko sodnik drži roko v luft že eno minuto in se nilski konj na pivotu lahko valja in valja po tleh, pa sodnika ne prekineta igre; lahko pa sodnika drugi ekipi vzameta žogo naslednjo sekundo po dvigu roke zaradi prepočasnega napada, pa je tudi po pravilih. Tako to ne gre.
ŠpoSlo33
# 14.01.2018 ob 01:32
Ok torej po tem kar sem videl danes lahko povem tole:
1. Strinjam se z Vujotom sodniki so bili katastrofalni, za Makedonce so piskali penale tudi takrat ko se naši igralci niso niti dotaknili + predolgi napadi.
2. Brez skrbi Makedonci z takšno igro ne bodo prišli daleč... Preprosto so prepočasni, rešujejo jih le njihovi visoki igralci ki znajo zadevati z razdalje.
3. Slovenija žal pogreša Dolenca ki bi znal se bolj razigrati igro... Ne razumem pa logike da Janc vedno igra v drugem polčasu... Vsaka ekipa ima tudi svojega golgeterja z tem mislim nekoga ki sam zadane več kot 5 golov npr. Pri Makedoncih je to Lazarov...
Wasabi
# 14.01.2018 ob 00:36
Še vseeno lahko nesemo 4 pike naprej in edino s tako mentaliteto se lahko kaj doseže.
bolkonsky
# 14.01.2018 ob 08:45
takole je...
v končni fazi si je človek itak sam kriv in tudi včeraj smo si v končni fazi bili sami krivi...
krivi,ker nas je samo dva miljona,ker imamo samo 'dva' kluba,ke nimamo 'Balića,Karabatića,Duvnjaka in Veselina Vujovića' NA IGRIŠČU ...ampak,če tako gledamo,torej absolutno,potem je vsakršna debata ODVEČ...
če pa relativno pogledamo včerajšnjo tekmo,potem mirno lahko zaključimo-
sodniki so krojili tekmo in s tem poklonili zmago Makedoniji in še to-komaj in komaj !!!

poglejmo...
z aviona je bilo videt po prvih desetih minutah,da Makedonci niso kos naši hitri igri..
in so sodniki stvari vzeli v svoje roke...začeli so zaustavljati našo hitro igro,naše hitre centre in zaustavljati igro 'nasploh', in to je bil 'veter na mlin Makedoncem,ki so ravno zaradi 'počasnega ritma' ,ki so ga sodniki 'diktirali' naše 'zaustavili' in tudi do konca polčasa ujeli...
nobena ekipa,niti Francija ne more 60 minut odigrati brez pada koncentracije...in naši so imeli kritične minute v prvih desetih minutah drugega polčasa,ko so Makedonci ušli na plus štiri...ampak potem so jih naši UJELI in celo povedli,kar nedvomno priča,da imamo kvaliteto...
in potem so zopet sodniki stopili 'na sceno'...
pri našem vodstvu so nam izključili igralca in potem DIREKTNO DOVOLILI Makedoncem 'padanje' po tleh,s čemer so Makedoncem omogočili dolge napade,nam pa preprečili
hitro igro...potem so seveda naši,pod vplivom takega sojenja,utrujenosti,napetosti,želje...storili
tri,štiri napake in tekma je bila izgubljena...

in to je to...

ampak,mi smo ja dovolj pametni,razgledani in razumevajoči,da vemo,da je jutri nova tekma in potem še ena in,da,čeravno vemo,da nimamo po včerajšnjih izkušnjah prav veliko možnosti za nek odmeven rezultat na tem prvenstvu,boddo fantje odigrali,kot zmorejo...

predvsem pa da si to ne bomo vzeli k srcu in da navkljub vsemu čestitamo Makedoniji za zmago...torej,čestitke Makedoniji za včerajšnjo zmago...

sicer pa-
gremo SLOVENIJA...
raknac navi
# 13.01.2018 ob 23:19
Se pa strinjam, da je voliv sodnikov na rokometno igro neverjeten. Tudi mene zaradi tega rokomet ne zanima prav prevec. Pa sem ga celo treniral..
melanholik
# 13.01.2018 ob 23:04
juve91

# 13.01.2018 ob 22:52
Prijavi neprimerno vsebino Morajo obvezno ostali tekmi zmagat ali je dovolj ena zmaga?

Najverjetneje se gre v drugi del že samo z zmago proti Črni gori. Ampak potem gremo naprej brez točk in seveda je v tem primeru preboj v polfinale bolj ali manj znanstvena fantastika. Tako da, ideja je, da je zdaj treba premagat Nemce in vsaj 2 piki nest naprej (če predpostavimo, da Črna gora izpade in se teh pik ne nosi naprej).
marjan1953
# 14.01.2018 ob 08:48
Tokrat se porazu skoraj ni dalo izogniti. Boljši smo kot Makedonci, a le, če sta na igrišču obe ekipi s po šestimi igralci in z manj pristranskimi sodniki. Zmagati tekmo brez enega igralca na igrišču in to za skupni čas izključitev za skoraj četrtino časa tekme, je pa res nemogoče.
Jutri bo vse jasno. Mislim pa, da ta poraz pomeni le 3. mesto v skupini , ki pa v nadaljevanju tekmovanja našim fantom ne daje kaj veliko upanja za vidnejšo uvrstitev. Pustimo se presenetiti.
royayers
# 14.01.2018 ob 07:16
Ha, in točno zato ne gledam več te igre. Že lep čas. Sodniki imajo neverjeten vpliv, pravila pa so......., nima smisla. Rokomet je beden šport zaradi tega, pika.
valter
# 14.01.2018 ob 00:38
nekaj mi ni jasno. vi pišete in tudi komentator na začetku tekme je rekel, da sodniki prihajajo iz makedonije. ampak na začetku tekme je na tv pisalo, da sta sodnika iz romunije. naj mi nekdo to razloži ker meni ni nič jasno.
evo9
# 14.01.2018 ob 00:20
Dejstvo je, če bodo proti Nemčiji igrali tako, jim ne pomagajo tudi najboljši sodniki na svetu in se jim lahko zgodi Črna Gora
raknac navi
# 13.01.2018 ob 23:18
Aha! Romuni so v bistvu Makedonci! Hvala! Res bo treba se enkrat v solo... jaz sem zgleda vse pobrkal...
DrKošarke
# 13.01.2018 ob 22:42
Kakšna medalja neki. Naši gredo kmalu domov.
bolkonsky
# 14.01.2018 ob 11:32
Smo pač danes besni, pade kakšna neprimerna beseda, hotel sem pač povedat, da je Španec prilagodil igro naši ekipi, mi pa nismo izkoristili naše prednosti v daljši klopi (kljub manjkajočim) in v hitrosti, to pa dosežeš s kroženjem igralcev.
------------------------
jaz nisem besen ampak začuden...po domače rečeno-who the f...k is Macedonia...če razumeš...

in včeraj naši niso enostavno mogli zmagat...že po 10-ih minutah je bilo jasno videt kakšen kriterij imajo sodniki...in kdorkoli je igral kakšen kolektivni šport dobro ve,da ko vidiš,da sodnik
ni ravno 'na nivoju' poštenosti,da ne rečem celo,da je kontra naklonjen,se v tebe PODZAVESTNO naseli nervoza,strah,nezbranost...in potem te vse to počasi vse bolj
grize in grize in pride do napak in poraza...in ni ekipe,ki bi to 'premagala',razen,če ni za dve klasi boljša,zato sem že včeraj rekel,da bi tako tekmo dobila Francija,Španija in Danska...pa za zadnje dve nisem siguren...

če včerajšnjo tekmo pogledamo z dovolj visokega aspekta in objektivnosti,potem lahko mirno
zaključimo,da so naši pravzaprav dobro odigrali...
-sodniško 'konra' sojenje(in ne samo 'nenaklonjenost')
-dvorana našim žvižgala
-kriza v igri zadnjih pet minut 1. polčasa in prvih 10.minut 2.polčasa
-zaostanek -4,potem pa izenačenje in vodstvo
-22 minut od 60-ih z igralcem manj
-3x,če imam prav igranje s 4-imi
-zadnjih 5 minut izrazito 'kreiranje' oz.'dopuščanje' sodnikov dolgih makedonskih napadov

in poraz z enim golom...ki pa se bi ga bilo mogoče še izognit ampak so pač naredili naši napake,ki pa jih nikakor ni mogoče očitat jim...

če torej pod vse povlečemo črto je jasno,da zmagati naši niso mogli,da so igrali dobro in,da bi pred leti 'tako' tekmo izgubili s petimi goli razlike in se že na sredini drugega polčasa vdali...
to so dejstva...
da smo pa danes v stanju igrati celo proti sodnikom,biti 3-5 reprezentanca sveta,da imamo svojo igro...to je pa zasluga tega Vujovića,brez,kot ti praviš,avtoritete(doma in na tujem)...

in hvala Bogu,da je tako...
goalkeeper
# 14.01.2018 ob 11:08
Veza
saj nasi so makedonce fizicno popolnoma nadigrali, v 45 minuti so ze dihali na skrge. Samo ce tega nemores izkoristit s hitrimi centri ter ce se lahko vsak makedonec valja po tleh 2 min da se nadiha potem nimas kej. Nevem kaj ti sanjas da bi mogl se naredit poleg tega. To je pac prva tekma in vsi so se svezi sej tudi ti najbrs lahko igras nogomet/kosarko prvih 10 minut tudi ce mores tect "kot norc" po igriscu. Enako lahko pro igralci igrajo celo 1. Tekmo prvenstva brez tezav.
Treba je pac povedat tako kot je, sodniki so nas unicili, zadnji zebelj v krsto smo si pa zabili sami.
konjice
# 14.01.2018 ob 10:05
Po prespani noči mi je nekoliko lažje. Ajde gremo dalje, jutri padejo Nemci in potem še Črnogorci. Ni predaje!
MaTeTe
# 14.01.2018 ob 05:34
Kaj je bilo krivo za poraz? Več stvari. A ker sta glavna tema sodnika, bi rad ob tem spomnil na leto 2004, ko je za predsednika EHF kandidiral Zoran Janković. Takrat je v svojem programu napovedoval spremembe, predvsem v sojenju. Vendar vsi vemo kako se je končalo, želeli so status quo, in se odločili za kontinuiteto. Podobno kot se je leta in leta delalo na FIFA in UEFA. Zaenkrat rokomet očitno še ni dozorel, da bi šel v korak s časom, čeravno uvajajo neko gol tehnologijo. Nam, gledalcem, navijačem pa ne ostane drugega kot da še naprej izgubljamo živce, si grizemo nohte, pulimo lase in mečemo daljince po sobah, ko nesposobni sodniki kreirajo rezultat tekem po "njihovih" željah, v upanju, da se bo nekega dne našel človek z vizijo in uvedel spremembe, ki jih je želel, že prej omenjeni, gospod Janković. Upam da do takrat ne bomo že vsi plešasti in brez nohtov.
Joe Profaci
# 14.01.2018 ob 02:46
kapljač , vsaka čast, in euforija za šport kjer si odvisen od sodnikov, maah. Pa vse najboljše našim ,da se razumemo
Ples
# 14.01.2018 ob 01:01
Sicer pa, več kot toliko ne moreš.
Včasih se pač ne poklopi.
juve91
# 13.01.2018 ob 22:52
Morajo obvezno ostali tekmi zmagat ali je dovolj ena zmaga?
veza
# 14.01.2018 ob 09:03
bolkonsky
# 14.01.2018 ob 08:45

no, ja, Makedoncev je še manj kot Slovencev, pa še polovica so Albanci, ki pa ne igrajo rokometa.
Veliko so krivi sodniki, mi pa tudi, poglej samo navijače, pa kaj Bobinac ni mogel urediti, da bi imeli svojo tribuno in neko organizirano skupino?
Podobno je bilo na igrišču, Španec nas je prečital, podredil je taktiko naši igri, mi pa naivno padali na ene in iste fore in zakaj nismo krožili z igralci?
Janc cel prvi polčas na klopi, tega enostavno ne kupim, dragi moj Vujo!
urosh444
# 14.01.2018 ob 09:01
jaz sem imel enak vtis kot Vujovic. Obcutek dobil kot da sta si sodnika kar sproti zmisljevala pravila igre kot jima je ustrezalo. gremo dalje, potrebno bo vec igrati tudi na krila
breypameti
# 14.01.2018 ob 04:08
Rokometu bi moral dodati še kakšnega sodnika in 30-40 s napada prekršek doda 10-15s tako bi lahko tudi razdelili tekmo na tri dele po 20 min . To bi prineslo bolj hitro igro in ne bi bilo zavlačevanja in se tudi ne bi igralo tako stran od gola.
Ples
# 14.01.2018 ob 00:58
Lahko igramo le bolje, ker tako slabo ne moremo več. Danes nisem videl moči ekipe, kemije, drznosti in nesramnosti," je analiziral Vujović.

No, to. Vujo, zalaufaj to!
vamis
# 13.01.2018 ob 23:16
1. Kje so bli naši navijači? Slišalo se je samo makedonce.
2. Kako je to možno, da ko igra Makedonija sodijo romuni? Kdo to odloča, kdo bo sodil? To je isto kot, da bi sodil avstric nogometno tekmo Nemčija-Brazilija na spju.
3. Zakaj Vujović ni dal timeout 2, 3 minute pred koncem, da se igralci malo umirijo?
4. Zakaj je Janc sedel na klopi v prvem polčasu?

Če vratar dobro brani, pol morajo to napadalci izkoristit. In tega niso storili.
Slabo smo igrali. To treba hitro pozabit in gremo naprej. Pojutrišnjem nas čaka Nemčija.
juventina10
# 14.01.2018 ob 14:58
jutri bodo sodniki itak pa še sploh na strani nemcev,iskati zmago proti njim je utopija,lahko zmagamo le črnogorce,če....realno gledano bomo 3 .v skupini in potem za nagrado dobimo špance ali dance.ne si metat peska v oči.nasvidenje prihodnjič.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!