Pri žrebu je sodelovala Tamara Mavsar, ki je okrepila ekipo Krima. Krim je v Ligi prvakinj slavil dvakrat, leta 2001 in 2003. Foto: BoBo
Pri žrebu je sodelovala Tamara Mavsar, ki je okrepila ekipo Krima. Krim je v Ligi prvakinj slavil dvakrat, leta 2001 in 2003. Foto: BoBo
Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško
Celjani so stalnica v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini in so leta 2004 tudi slavili v tem tekmovanju, potem ko so v velikem finalu premagali tekmece iz nemškega Flensburga. Polfinalisti so bili šestkrat, leta 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 in 2005. Foto: www.alesfevzer.com

Skušali bomo igrati po najboljših močeh in dokazati svetu, da se v Celju igra dober rokomet.

Gorenje
Zasedba iz Šaleške doline bo v Ligi prvakov znova sodelovala po sezoni 2013/14, ko se je prebila v osmino finala, kjer je nato morala priznati premoč francoskemu PSG-ju. Foto: www.alesfevzer.com
Žreb rokometne Lige prvakov in Lige prvakinj je prvič potekal v Sloveniji. Foto: BoBo

Oba slovenska moška kluba sta dobila težke tekmice, Krimovke so imele bolj srečno roko.

V Celje prihaja smetana evropskega rokometa
Trener Krima Bregar želi nadgraditi preteklo sezono

Slovenski državni in pokalni zmagovalci, ki so bili v šestem bobnu zgornjega dela Lige prvakov, bodo v skupini B skušali priti do čim več zmag, a čaka jih zelo težka naloga. Nasproti jim bodo stali trije nekdanji evropski prvaki (Kiel, Flensburg, Kielce), dve ekipi z najvišjim proračunom v Ligi prvakov (Veszprem, PSG), ki se želita povzpeti na evropski vrh, ter neugodna danski prvak Alborg in beloruski prvak Meškov Brest.

Celjani so povedali, da žreb za njih skoraj ne bi mogel biti težji. "Gre za izjemno atraktivno skupino, tako po imenih klubov kot po posameznikih. Takšno skupino si lahko želiš le v sanjah. Naša ekipa je močno spremenjena, vendar še toliko bolj željna dokazovanja na najvišji ravni. Fantje potrebujejo čas in podporo, zato že danes vse vabimo v Zlatorog. Želimo si polnih tribun, zato bomo maksimalno delali skozi celotno poletje. Cilj je pokazati hiter, atraktiven rokomet proti tem izjemnim ekipam. Manko imamo v marsikaterem pogledu na nasprotnike, zato bo to toliko večji izziv za fante in celoten klub, da se enakovredno zoperstavimo vsem," je povedal trener Branko Tamše.

Celjani bodo priprave začeli 26. julija, imeli bodo 10 pripravljalnih tekem, med drugim bodo igrali s Kielcami in Meškovom Brest.

Težki nasprotniki tudi za Gorenje
V spodnjem delu Lige prvakov, v skupini C, pa bodo nastopili rokometaši Gorenja iz Velenja, njihovi nasprotniki so: Ademar Leon, Skjern, Kadetten Schaffhausen, Dinamo Bukarešta in Elverum.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja, je povedal, da jim je žreb dodelil zelo atraktivno skupino, v kateri vse ekipe igrajo moderen, hiter rokomet: "Tekmeci v skupini C bodo zagotovo zahtevni, a menim, da je to dobro. Gorenje Velenje namreč v zadnjih sezonah ni igralo med evropsko klubsko elito, za navijače pa bodo bolj zanimivi in mamljivi zahtevnejši tekmeci. Kot trener pričakujem, da bomo z našo ekipo dobro sodelovali, kazali borbene predstave in se uspešno prebijali skozi zahtevne preizkuse."

Ekipa Gorenja bo sezono začela 19. julija.

Bregar: Želimo med najboljših 12
Rokometašice Krima Mercatorja, ki so bile v tretjem bobnu, so imele več sreče pri žrebu. V Ligi prvakinj bodo igrale v skupini A, in sicer z ekipami CSM Bukarešta, danskim Nyköbing Falsterjem in poljsko Vistal Gdinyo.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator, je povedal, da niso dobili najtežje skupine, je pa ta še vedno zelo pestra: "Tu je Bukarešta, ki bo to sezono zagotovo še močnejša, kot je bila v minuli sezoni, danski prvak s hitrim skandinavskim stilom rokometa je vedno izziv, poljski prvak pa še neznanka. Naša želja in hkrati cilj sta ponovitev lanskoletne sezone, ko smo se prebili med najboljših 12 v Evropi, hkrati pa bi želeli stopiti še stopničko više."

Ekipa Krima bo treninge začela 24. julija.

Bron prinesel žreb
Evropska rokometna zveza (EHF) je žreb, pri katerem so sodelovali slovenski rokometaši Tamara Mavsar, Vid Kavtičnik in Dragan Gajić, prvič izvedla v Sloveniji, potekal je na Ljubljanskem gradu.

"Ideja, da se ta žreb opravi v Ljubljani, je nastala nekaj minut po osvojenem bronu slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Parizu. Tedaj je prišel do mene predsednik EHF-a Wiederer in mi čestital ter dejal, da bi lahko ob 25-letnici lige pripravili žrebanje v Ljubljani. To je velika stvar za slovenski rokomet in njegove klube," je ocenil Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije.

Liga prvakov se bo začela 13. septembra, Liga prvakinj pa 6. oktobra.


Liga prvakov, žreb

Skupina A:
BARCELONA
VARDAR
RHEIN-NECKAR
ZAGREB
WISLA PLOCK
PICK SZEGED
KRISTIANSTAD
NANTES

Skupina B:
CELJE PL
VESZPREM
KIELCE
PSG
AALBORG
MEŠKOV BREST
FLENSBURG-HANDEWITT
KIEL

Skupina C:
GORENJE VELENJE
ADEMAR LEON
SKJERN
KADETTEN SCHAFFHAUSEN
DINAMO BUKAREŠTA
ELVERUM

Skupina D:
METALURG
MOTOR ZAPOROŽJE
MONTPELLIER
BEŠIKTAŠ
ČEHOVSKI MEDVEDI
kvalifikant


Liga prvakinj, žreb

Skupina A:
KRIM MERCATOR
CSM BUKAREŠTA
NYKÖBING FALSTER
VISTAL GDINYA

Skupina B:
GYÖR
ROSTOV DON
MIDTJYLLAND
BREST

Skupina C:
VARDAR
LARVIK
FERENCVAROS
kvalifikant 2

Skupina D:
BUDUČNOST
METZ
BIETIGHEIM
kvalifikant 1

Skušali bomo igrati po najboljših močeh in dokazati svetu, da se v Celju igra dober rokomet.

Oba slovenska moška kluba sta dobila težke tekmice, Krimovke so imele bolj srečno roko.

V Celje prihaja smetana evropskega rokometa
Trener Krima Bregar želi nadgraditi preteklo sezono