Krimovke so si po koncu dale duška. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krimovke so si po koncu dale duška. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tone Tiselj
Trener Tone Tiselj je imel v prvem delu sezone veliko težav s poškodbami igralk, zato je bil trenažni proces močno okrnjen, izidi pa slabši od pričakovanih. A na koncu se je vse dobro izteklo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Duić
Veselje z navijači je delil tudi direktor kluba Goran Dujić. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Susann Müller
Nemka Susann Müller je v drugem polčasu zabila nekaj ključnih golov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krimovke se po +4 niso več ozrle nazaj

Izpad po prvem delu bi bil za tako kvalitetno ekipo, ki so jo resda pestile poškodbe, (mala) katastrofa. Tako kot v lanski sezoni je eno od osrednjih vlog "drame" odigrala Podravka. Lani je rešila Krim z zmago nad Viborgom, tokrat je bila Krimova žrtev na njegovi poti v drugi del Lige prvakinj. Ljubljančanke spomladi čaka še vsaj šest tekem na najvišji ravni.

Tiselj: Igralke preveč gledajo na semafor
"Če govorimo o rezultatu, je tekma potekala tako, kot smo si zamislili. Ne bi bilo dobro, če bi prehitro ujeli razliko. Ujeli smo jo pravi čas. Igralke so preživele težke trenutke, čeprav so bile preveč nervozne, preveč so gledale na semafor, preveč razmišljale o izidu. To je slabo. Vsi vrhunski športniki razmišljajo le o naslednji akciji. To je bilo danes težko, a sta v drugem polčasu individualna kvaliteta in dobra obramba tekmo odločili v našo korist. Treba je povedati tudi, da je Podravka je borbena in kakovostna ekipa," je tekmo s hrvaškimi prvakinjami še "vroč" analiziral trener Krima Tone Tiselj.

Položaj pred Clujem najtežji v karieri
Strateg Ljubljančank je nato razkril, da obračun s Podravko v psihološkem smislu zanj ni bil tako naporen, kot je bilo srečanje prejšnjega kroga v Cluju: "Morate se zavedati, da današnje (nedeljske, op. a.) tekme sploh ne bi bilo, če ne bi zmagali v Cluju. Položaj pred tisto tekmo je bil zame najtežji v življenju in tista zmaga morda najslajša v karieri, saj nam je odprla možnost, da ostanemo v Evropi."

Tisljeve novoletne želje: zdravje
Tiselj za drugi del, ki se bo začel februarja, ne želi veliko napovedovati: "Moje želje so le, da bi bili vsi zdravi in da bi vsi normalno trenirali. Tega namreč do zdaj nismo imeli, saj smo bili v prvem delu skupaj ne več kot en teden. Počakajmo, kakšna bo situacija v ekipi po evropskem prvenstvu." Evropsko prvenstvo bo decembra v Srbiji.

Lazović: Pritisk si vsak ustvari sam
Barbara Lazović
, nekdaj Varlec, je grizla v obrambi, zaradi česar je pet minut pred koncem dobila rdeči karton: "Zavedali smo se, da smo bolj kvalitetni, da imamo več igralk, kljub temu pa se je na začetku videla nervoza. Nato smo pokazali naše srce in borbenost, kar je prineslo tudi rezultat. Pritiska s strani kluba ni bilo, si je pa vsak pri sebi ustvaril pritisk, saj pač želiš ostati v Evropi. Zdaj smo sanirali vse poškodbe in upam, da bomo imele v nadaljevanju več sreče. Naslednje leto bo veliko boljše."

Grubišić: V polni postavi po polfinale
Vratarka Jelena Grubišić je bila ena od najboljših v vrstah Krima: "Vedele smo, da bo trda tekma, že zaradi tega, ker smo izgubile v Koprivnici. V prvem počasu se nismo najbolje znašle, saj je bil v nas pritisk. V drugem polčasu smo se le sprostile in pokazale boljšo igro. Zdaj imamo dva meseca za dvig forme. Upam, da se bo vrnila tudi Dani (Piedade, op.a.) in "Penka" (Andrea Penezić se vrača po poškodbi), ki še ni mogla veliko pomagati, tako da bomo zdravi in v polni postavi izpolnili cilj - polfinale."

Kdo bodo njihove nasprotnice v boju za polfinale, bo znano po torkovem žrebu na Dunaju.

V spodnji galeriji si oglejte še nekaj utrinkov z nedeljske tekme v Stožicah.

Krimovke se po +4 niso več ozrle nazaj