Rokometaši Gorenja so državnem prvenstvu osvojili drugo mesto. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši Gorenja so državnem prvenstvu osvojili drugo mesto. Foto: www.alesfevzer.com

Evropska rokometna zveza je namreč sprejela njihovo prošnjo in jo uvrstila med 28 ekip, ki bodo letos sodelovale. V primeru uspeha bodo uvrščeni v "spodnji" skupini C in D. Letos je bila elita prvič razdeljena na dva kakovostna razreda.

"Za to, da je RK Gorenje Velenje dobilo mesto v kvalifikacijah za Ligo prvakov, je pomembnih več dejavnikov, med njimi verjetno ključni pa so vzpon slovenskega rokometa, v zadnji sezoni trdo in zagnano delo našega kluba na vseh področjih, uvedba svežih idej v delovanje velenjskega kolektiva, delna preobrazba Rdeče dvorane, skupni nastop RZS, RK Celje PL in RK Gorenje Velenje proti EHF ter usmeritev k sestavi kakovostne ekipe v okviru naših finančnih zmožnosti. Želimo si, da bi kvalifikacijski turnir za preboj v Ligo prvakov na prvi septembrski konec tedna organizirali doma, naš cilj pa je v sezoni 2016/17 igrati v Ligi prvakov ter v ligi SEHA, vzporedno pa v skladu z našo klubsko strategijo klub do leta 2020 finančno sanirati ter ga profilirati v smer kakovostnega produkcijskega centra, ki bo slonel na plečih nadarjenih domačih fantov," se je v prihodnost zazrl direktor kluba Matej Avanzo.

Žreb kvalifikacij bo 29. junija, dva kvalifikacijska turnirja pa bosta na sporedu na začetku septembra. Glavni del skupin, kamor je neposredno uvrščeno Celje, bo izžreban 1. julija.