Velenjčani so dobili svoje nasprotnike. Foto: www.alesfevzer.com
Velenjčani so dobili svoje nasprotnike. Foto: www.alesfevzer.com

a EHF.

Dunajski žreb je osam v skupinskem delu namenil nemški HSV Hamburg, norveški Haslum in švicarsko moštvo Pfadi Winterthur. Ekipa Hamburga je stara znanka Velenjčanov in favorit skupine. Nekdanji zmagovalec Lige prvakov je preteklo sezono obiskal Rdečo dvorano, ose pa so na obeh tekmah doživele poraz. Med znance spada še švicarski Winterthur, kjer igra nekdanji igralec Celja in Velenja Dino Bajram, največja neznanka pa je norveški Haslum.

"Z žrebom smo lahko zadovoljni. Lahko bi bilo še veliko slabše, če bi denimo iz četrte skupine dobili Skjern. Pred žrebom smo upali na kakšnega bližjega tekmeca, denimo na Nexe Našice, Balatonfüredi ali Vojvodino iz Novega Sada, a ga nismo dobili," je uvodoma dejal velenjski trener Ivan Vajdl. "Naša skupina je kakovostna, edina neznanka je Haslum, medtem ko smo se z zasedbo iz Hamburga že pomerili, prav tako z Winterthurjem. Gre za kakovostno skupino, a naš cilj je uvrstitev v nadaljnje tekmovanje."

Prve tekme skupinskega dela bodo odigrane le dva tedna po finalu svetovnega prvenstva, natančneje 14. oziroma 15. februarja 2015.