Šime Ivić bo kariero nadaljeval pri Nantesu. Foto: www.alesfevzer.com
Šime Ivić bo kariero nadaljeval pri Nantesu. Foto: www.alesfevzer.com

22-letni Ivić je leta 2014 v Celje prišel iz Nexeja, a v sezoni in pol, kolikor je nastopal za člansko ekipo, ni zasedel mesta prvega igralca na svojem položaju, za kar je bil predviden. Ob koncu sezone bi se pogodba Iviću iztekla, zato se je celjski klub odločil, da bo priložnost v prvi ekipi že sedaj ponudil 18-letnemu Maticu Grošlju, ki sicer nastopa za mladinsko ekipo in je član mladinske reprezentance, velja pa za velikega talenta slovenskega rokometa.

Poleg tega bo na položaju desnega zunanjega ob Žigi Mlakarju več priložnosti dobil Blaž Janc, ki na tem položaju igra v reprezentančnih selekcijah (najboljši desni zunanji na zadnjem mladinskem SP-ju), na krilu pa bo tako več priložnosti za odličnega Gala Marguča. Ob četverici odličnih slovenskih igralcev se je celjski klub tako odločil, da ob obojestranski želji, tako kluba kot igralca, proda Ivića v Nantes, kjer bo nastopal prihodnjih šest mesecev.

Tamše: Menjava se ne bo bistveno poznala
"Pojavila se je priložnost tako za Šimeta kot za nas, in smo jo izkoristili. Namreč, sedaj bomo lahko že v letošnji sezoni priložnost ponudili Grošlju, ki velja za velikega talenta slovenskega rokometa, v osnovi pa Mlakarju priključili Janca, ki je na nekaj tekmah v tej sezoni pokazal, da lahko tudi v klubu odlično igra na mestu zunanjega igralca. Ker imamo na krilu odličnega Marguča se nam menjava bistveno ne bo poznala, poleg tega pa bomo Grošlju omogočili neprecenljive izkušnje s člansko ekipo," je dejal trener Celja PL Branko Tamše.