Decembra 2003 so Celjani čudežno izločili Ademar Leon. Upajmo, da kaj podobnega letos ne bo uspelo Flensburgu. Foto: EPA
Decembra 2003 so Celjani čudežno izločili Ademar Leon. Upajmo, da kaj podobnega letos ne bo uspelo Flensburgu. Foto: EPA
Lars Christiansen
Lars Christiansen: Je rokomet v Sloveniji religija? Foto: EPA
Celjani že v Flensburgu

Povratna tekma osmine finala Lige prvakov je pred tremi leti postregla z dramo prav v Celju, ko so pivovarji nadoknadili 13 zadetkov zaostanka proti Ademarju. Nemci imajo izkušnje s podobnim razpletom istega leta v polfinalu, ko bi kmalu zapravili prednost +10 proti Magdeburgu. Rešilo jih je več golov v gosteh. Naslednje leto jim je v četrtfinalu proti Montpellierju po -14 na prvi tekmi na povratni za čudež zmanjkal le en zadetek.

Poškodovani Edvard Kokšarov do četrtka, ko se bodo Celjani odpravili na sever Nemčije, ne bo treniral, trener Kasim Kamenica pa pred petkovo tekmo (19.15) svari: "Vsi se zavedamo, da nas v petek čaka pravi pekel. Vesel sem, da vsi igralci z izjemo Kokšarova normalno trenirajo in se pripravljajo za povratni obračun. Ogledali si bomo videokaseto s prve tekme, poskušali analizirati naše napake in jih odpraviti. Tekmo bomo začeli, kot da je bil izid v Celju neodločen. Na ta način bomo tudi igralce pripravili, da ne bodo "kalkulirali" z izidom."

V Flensburg bosta odpotovala tudi dva avtobusa navijačev Florijanov, skupaj pa bo za evropske prvake iz leta 2004 navijalo približno 200 slovenskih ljubiteljev rokometa.

Lacković: Celje ne bo doseglo več kot 25 zadetkov
Nemci upajo, da si bodo čim prej priigrali nekaj zadetkov prednosti, saj bi tako prebudili svoje navijače. Verjetno si želijo vsaj podobne podpore, kot je bila v soboto v Zlatorogu na strani Celjanov. Lars Christiansen se je po tekmi navdušen nad navijanjem celo spraševal, ali je rokomet v Sloveniji religija. Blaženko Lacković verjame, da Celje v gosteh ne bo doseglo več kot 25 zadetkov, tako da bi drugouvrščenemu moštvu nemškega prvenstva zadostovala številka 35. A za Celjane je to seveda račun brez krčmarja.

M. R.

Celjani že v Flensburgu