Filip Jicha je za Kiel igral od leta 2007. Foto: EPA
Filip Jicha je za Kiel igral od leta 2007. Foto: EPA

33-letni Jicha, ki igra na položaju levega zunanjega, še vedno velja za enega najboljših rokometašev na svetu. 201 cm visoki Čeh je s Kielom dvakrat osvojil Ligo prvakov (2010, 2012), sedemkrat je postal nemški državni prvak, petkrat pa pokalni prvak Nemčije.

Aktualni evropski prvak Barcelona naj bi za Čeha plačala 750 tisoč evrov odškodnine. Jicha bo v Barceloni pokril vrzel po odhodu Nikole Karabatića v PSG.

Jicha: Prišel je čas za slovo
"Zelo sem hvaležen, da sem lahko osem let igral za enega najboljših klubov na svetu. S Kielom sem doživel najlepše trenutke v svoji karieri in ponosen sem, da sem bil kapetan te ekipe. Vendar je prišel čas za slovo. V Barceloni bom imel na voljo več časa za regeneracijo, prav tako bom imel tudi več časa za svojo družino, kar je bil eden od pomembnih razlogov za mojo odločitev. Vodstvu Kiela sem hvaležen, da smo našli najboljšo rešitev zame, za klub in za mojo družino,"
je ob slovesu povedal Jicha, ki je v Kiel prišel iz Lemga, pred tem pa je igral še za švicarsko ekipo St. Gallen, Duklo iz Prage in Slavio iz Plzna.