Vid Kavtičnik je v minulih dneh dobil še eno priznanje. Bil je izbran v ekipo tujcev, ki bo ob koncu sezone, 19. maja, igrala revialno tekmo z nemško reprezentanco. Foto: EPA
Vid Kavtičnik je v minulih dneh dobil še eno priznanje. Bil je izbran v ekipo tujcev, ki bo ob koncu sezone, 19. maja, igrala revialno tekmo z nemško reprezentanco. Foto: EPA
Gorazd Škof in Vid Kavtičnik
Velenjčan se bo sredi junija z reprezentančnimi kolegi na dveh tekmah proti Slovakom boril za odhod na januarsko svetovno prvenstvo na Hrvaškem. Foto: EPA

V finalu Lige prvakov bo v nedeljo Kiel na prvi tekmi gostoval pri Ciudad Realu, za katerega nastopata tudi Uroš Zorman in Aleš Pajovič. Kavtičnik meni, da favorita v tem obračunu ni. Možnosti ocenjuje na 50:50. Glavni aduti branilcev naslova so mladost, hitrost in želja po dokazovanju ter novih lovorikah.

"Zebram" tudi v lovu na 14. naslov nemških prvakov kaže dobro. Dva kroga pred koncem imajo ob tekmi več tri točke prednosti pred prvim zasledovalcem Flensburgom. Če dobijo še preostali srečanji z Göppingenom in Wetzlarjem, je lovorika njihova.

Generalka pred Ciudad Realom je uspela, saj ste premagali Nordhorn (34:24), ki je trenutno petouvrščeno moštvo Bundeslige. Tudi vi ste bili s 5 goli med najboljšimi v svojem moštvu. To je kar lepa popotnica za Španijo, kajne?
Res je, dali smo vse od sebe. Vsekakor smo želeli odigrati dobro tekmo pred odhodom v Španijo. Na zadnjih tekmah nam ni šlo, včeraj pa nam je le uspela dobra predstava.

Kakšen je zdravstveni karton ekipe? Je kaj težav s poškodbami?
Manjše poškodbe so, vsaka ekipa se ob koncu sezone ubada z njimi. Sproti jih saniramo. Ni hujšega, tako da v Španijo potujemo v polni zasedbi.

Koliko ste se že pripravljali na Ciudad Real?
Nič, saj za zdaj še nismo osvojili državnega prvenstva. Danes (četrtek, op. a.) imamo prosto, od petka naprej se bomo ukvarjali s Ciudad Realom.

Mnogi vas imajo za favorite v tem dvoboju, saj ste branilec naslova, poleg tega pa povratno tekmo igrate doma. Se strinjate s temi razmišljanji?
Mislim, da ni favorita v tem obračunu. Obe ekipi sta sestavljeni iz vrhunskih igralcev. Prej bi pripisal njim to vlogo, saj imajo večji izbor kakovostnih igralcev oziroma daljšo klop. Možnosti so 50:50, odločala bo dnevna forma.

Koga iz moštva Ciudada bi vi izpostavili kot najnevarnejšega?
Nikogar, so odlična ekipa kot celota, na čelu z vratarjem Arpadom Šterbikom.

Kaj je po vašem mnenju največja prednost Kiela?
Mladost, hitrost in želja po dokazovanju ter želja po osvajanju novih lovorik.

Srečali se boste z reprezentančnima kolegoma Alešem Pajovičem in Urošem Zormanom. Ali ste se od razpleta polfinala že kaj slišali? Je bilo kaj zbadanja?
V medsebojnih pogovorih to pustimo "pri miru". Čustva so v takšnih tekmah pač še bolj izpostavljena, zato nočemo medsebojnega spotikanja. Ravno danes (četrtek, op. a.) sem se slišal z Alešem. Bolj kot o tekmi se pogovarjamo o, denimo, počitnicah.

S kakšnim razpletom na prvi tekmi bi bili vi zadovoljni?
Šli bomo na zmago. Če nam to ne bo uspelo, potem upamo na remi oziroma kakšen gol minusa. Kakšno večjo razliko za Ciudad Real pa si ne bi želel.

Aleš Vozel