Slavko Ivezič se zaveda, da so njegovi varovanci opravili šele polovico naloge. Foto: RTV SLO
Slavko Ivezič se zaveda, da so njegovi varovanci opravili šele polovico naloge. Foto: RTV SLO
Edo Kokšarov
Edo Kokšarov je motor Celjanov, brez njega bo v soboto precej težje. Foto: RTV SLO

Vprašljiv je nastop kapetana Edvarda Kokšarova, ki si je na tekmi proti Veszpremu v nedeljo poškodoval prepono. "Proti Madžarom smo opravili šele polovico dela. Šlo bo za podobno tekmo kot proti Veszpremu, saj moramo osvojiti vsaj točko. S treningi skušamo odpraviti nekatere napake. Namigovanja, da Gummersbach, ki si je že zagotovil prvo mesto, ne bo igral s polno močjo, so odveč," je pred sobotno tekmo v razprodanem Zlatorogu dejal trener Slavko Ivezič.

Ivezič načrtuje tudi igro brez Kokšarova
"Mi bomo igrali odločno na zmago, za uspeh pa bomo znova morali pokazati najboljšo predstavo sezone, saj lahko le tako izpolnimo naše cilje. Celje in vsa Slovenija si zaslužita, da ju nagradimo z zmago. David Špiler bo zanesljivo v moštvu, odločitev o nastopu Kokšarova, ki je dopoldan po tridnevnem počitku sicer opravil trening, a se mu je poškodba prepone ponovila, pa ostaja pod velikim vprašajem. Zato se pripravljamo tudi na to, da ne bo igral. Predvsem pa je pomembno, da njegovo neigranje ne bo psihološko vplivalo na ostale igralce v moštvu," je še opozoril Ivezič.

Ključna tekma za nadaljevanje sezone
"Igralci se zavedamo pomembnosti sobotne tekme. V primeru zmage bi si dokončno povrnili samozaupanje, kar bi bilo zelo pomembno pred nadaljevanjem sezone. Jasno je, da nekateri igralci še nismo ujeli prave forme, toda prihaja čas, ko se bomo dokončno ujeli. Upam, da nam bo to uspelo že v soboto in da se bomo veselili zmage," je povedal Igor Kos. Lani so Celjani v Zlatorogu ugnali Gummersbach z 31:29.

Na prvi tekmi je blestel Pungi
Rokometaši Gummersbacha so dobili prvi obračun s Celjani v Köln Areni z 32:28. Nezaustavljiv je bil Roman Pungartnik (11 golov), ki je v prejšnjem krogu odslužil tekmo prepovedi igranja zaradi izključitve v Veszpremu.

Gummersbach v popolni zasedbi
Trener Alfred Gislasson je že začel sestavljati ekipo za naslednjo sezono. Pred dnevi je pogodbo podaljašal sijajni vratar Nandor Fazekas. Gummersbach si je v skupini F že zagotovil prvo mesto, v državnem prvenstvu pa še vedno ni ujel priključka k vrhu. Poškodba nekdanjega člana Gorenja Momirja Ilića je preteklost, tako da bo moštvo v popolni zasedbi dopotovalo v Celje.

Velenjčani proti Bosni za čast
Rokometaši Gorenja so si že zagotovili uvrstitev v nadaljevanje Lige prvakov. V nedeljo jih v zadnjem krogu skupine H čaka gostovanje pri Bosni v sarajevski Skenderiji, vendar dvoboj ne odloča več o ničemer. Velenjčani bodo drugi v skupini za madžarskim Pick Szegedom, Bosna pa bo sezono nadaljevala v pokalu pokalnih zmagovalcev.

"Zgodilo se je to, kar smo si vsi želeli, da je Brest premagal Bosno. Vesel sem, da zadnja tekma ne bo odločala o biti ali ne biti. Ne glede na to, gremo v Sarajevo po zmago. Mislim, da smo boljša ekipa od Bosne, vendar pa je vprašanje, kako se bo vse skupaj odvijalo, koliko bo napetosti, pozitivnega naboja. Naš cilj je, da popravimo vtis in da odigramo čim bolj borbeno," je dejal trener Ivica Obrvan.

6. krog, Skupina F, sobota ob 17.15:
CELJE PIV. LAŠKO - GUMMERSBACH

Danes:
VALUR - VESZPREM


Lestvica:
GUMMERSBACH * 5 4 1 0 +27 9 točk CELJE PIV. LAŠKO 5 2 1 2 +10 5 VESZPREM 5 1 2 2 +6 4 VALUR 5 1 0 4 -19 2 V drugi del tekmovanja peljeta prvi
dve mesti. * - že v drugem delu


Skupina H, nedelja ob 16.00:
BOSNA - GORENJE

Sobota:
PICK SZEGED - MEŠKOV BREST


Lestvica:
PICK SZEGED * 5 5 0 0 +49 10 točk GORENJE * 5 3 0 2 -1 6 MEŠKOV BREST 5 1 0 4 -19 2 BOSNA 5 1 0 4 -29 2 * - že v drugem delu



C. R.