Dean Bombač in soigralci so brez plač od januarja. Foto: Aleš Fevžer
Dean Bombač in soigralci so brez plač od januarja. Foto: Aleš Fevžer
Cimos Koper se utaplja v dolgovih

Finančne težave do pred časom glavnega sponzorja koprskih rokometašev podjeta Cimos so velike, saj ima do bank okoli 400 milijonov evrov dolgov, tako da se je v njegovo reševanje vključila tudi država.
Likvidnostne težave Cimosa na svoji koži že več mesecev čutijo tudi igralci rokometnega kluba, saj že skoraj pol leta niso prejeli plač, kljub temu pa morajo sami plačevati vse prispevke državi. Poleg tega je Cimos, ki naj bi imel do kluba tudi 10 milijonov terjatev, pred časom kar po elektronski pošti enostransko odpovedal sponzorsko pogodbo.
Koršič: Potreben bo delni odpis dolgov
Nedavni sestanek med direktorjem kluba Alešem Koršičem in igralci vendarle vliva nekaj upanja, da se propad kluba ne bo zgodil. Se bodo pa igralci in drugi upniki očitno morali odpovedati delu terjatev do kluba. "Klub se da sanirati, vendar pa v tem trenutku igralci morajo razumeti situacijo, kar pomeni, da bo potreben določen odpis dolga, s čimer bi klub obstal, tako da bi se nadaljevalo delo z mladimi, ki so največje orožje za prihodnost," je za TV Slovenija dejal Koršič.
Rapotec: Naš interes je obstanek kluba
Kapetan Koprčanov Uroš Rapotec je povedal, da so se igralci pripravljeni pogovarjati: "Nekaj se je premaknilo, upam, da ni prepozno. Naš interes je gotovo, da klub obstane na prvoligaškem nivoju."
Kakor koli, usoda koprskega rokometnega kluba bo znana v prihodnjih tednih. Upati je le, da ne bo šel po poti propadlih Preventa in Loke, ki sta morala začeti znova v nižjih ligah ...

Cimos Koper se utaplja v dolgovih