Tone Tiselj vsaj do novega leta zaradi poškodb ne bo mogel računati na vratarko Jeleno Grubišić in krilno igralko Carmen Martin. Foto: BoBo
Tone Tiselj vsaj do novega leta zaradi poškodb ne bo mogel računati na vratarko Jeleno Grubišić in krilno igralko Carmen Martin. Foto: BoBo

"Pred vsako prvo evropsko tekmo je prisotno malce živčnosti. Res je, da se dvigujemo v formi, da smo zadnje tekme igrali zelo kakovostno, da imamo širino in da na vsaki tekmi odlično igra druga igralka. V tem trenutku smo celo močnejši v napadu in protinapadu kot v obrambi," pred prvo tekmo razmišlja trener Krima Tone Tiselj.

"Podrobno se pripravljamo na ekipo Sävehofa, ki je zelo kakovostna, vse pa bo odvisno od nas in naše predstave. Če bodo dekleta igrala tako, kot so trenirala, potem ne bi smelo biti bojazni, gotovo pa vsako podcenjevanje ali nepravi pristop pomeni težavo. Švedska ekipa je namreč v pretekli sezoni tri tekme z vrhunskima ekipama v ligi prvakov, s Ferencvarosom in Larvikom, izgubila v zadnjih minutah," o tekmecu razmišlja trener najuspešnejšega slovenskega rokometnega kluba.

"Gre za mlado, dobro selekcionirano ekipo, ki je na vseh igralnih mestih dobro pokrita z dvema igralkama. Ima višino, hitrost, igra moderen rokomet. Glavne nosilke igre so zunanje igralke, reprezentantke Jenny Alm, Elin Karlsson, Jasmina Roberts in Ida Oden, potem imajo še dobri krožni napadalki, levi krili Louise Sand in Edijano Dafe, desni krili Hanno Fogelström in Jenny Wikensten, tu je še dobra vratarka ... Nevarne so z vseh položajev, vendar so kakovost in izkušnje na naši strani," je še povedal Tiselj.
Liga prvakinj, skupina C
Sobota ob 20.30:
KRIM MERCATOR - SÄVEHOF
Sobota ob 16.00:
METZ - LEIPZIG