Prva tekma drugega dela Lige prvakinj je bila pravo razočaranje za Krim Mercator. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Prva tekma drugega dela Lige prvakinj je bila pravo razočaranje za Krim Mercator. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tone Tiselj
"Težko se je sicer vračati proti Budućnosti, ki je letos res suverena. V lanski sezoni so v klubu naredili veliko potezo, ko so eno ključnih igralk suspendirali zaradi kršitve klubskega pravilnika in s tem še bolj združili ekipo." Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat

Kljub nesporno favoriziranim Črnogorkam pa Ljubljančanke obljubljajo borbeno predstavo in boj za zmago. Krimovke so v soboto proti romunski ekipi pokazale slabo predstavo, predvsem v obrambi ni bilo zaznati prave agresivnosti. Trener Krima Tone Tiselj, ki igralkam opraviči tehnične napake in zgrešene strele, pomanjkanja borbenosti pa ne, prevzema krivdo in pravi, da mu ni uspelo ustrezno psihološko pripraviti ekipe.

Dekleta so zelo razočarana
"Zelo smo razočarani nad tem, kako se je odvila prva tekma. Zdaj gremo v goste k najkakovostnejši ekipi v skupini, in to v vseh pogledih - organizacijsko in igralsko. Budućnost je ekipa, ki letos resno kandidira za vrh Evrope. Mi pa se moramo ukvarjati predvsem z našo igro, ki je bila uvodoma res slabša, kot smo pričakovali, tudi dekleta so zelo razočarana. Vendar določene zadeve so se pač tako izšle. Dekleta so res slabo igrala predvsem v obrambi, meni pa jih ni uspelo dvigniti na višjo raven v tem obdobju. V Podgorici nimamo česa izgubiti, to bo lep ambient za igranje, najpomembneje pa je, da svojo kožo čim dražje prodamo," je na novinarski konferenci v Ljubljani uvodoma povedal Tiselj,

Borbenost tudi z življenjsko zrelostjo
Slovenske prvakinje v svojih vrstah pogreša pravo vodjo, motivatorko na igrišču, podobno, kot je pri Valcei Luminita Dinu. Nekdanja krimovka je po sobotni tekmi tudi ošvrknila odnos slovenskih prvakinj do igre, očitala jim je pomanjkanje borbenosti in agresivnosti. "Te zadeve niso preproste. Za vse je potreben čas. Imamo določene igralke, ki imajo kakovost. Gre pa pri tem tudi za neko življenjsko zrelost, za željo. Seveda pa se morajo vse zadeve tudi ujeti. Če govorimo o vratarkah ... Naša Jelena Grubišić je ena najmlajših vratark na vrhunski ravni in ona bo gotovo iz leta v leto boljša. Mislim, da je v perspektivi lahko ona nova Luminita," o morebitni vodji ekipe pravi Tiselj.

Prav Jelena Grubišićeva bo skupaj z Andreo Penezić in Barbaro Varlec - Lazović sestavljala jedro Krimove ekipe tudi v prihodnje, saj vse tri ostajajo v klubu (vodstvo kluba se namreč ozira tudi že v prihodnjo sezono, ko bo ekipa doživela še nekaj kadrovskih sprememb).

LIGA PRVAKINJ (Ž)

DRUGI DEL, 2. krog

Skupina 1, nedelja:

GYÖRI - MIDTJYLLAND

LARVIK - NAVARRA

Gyori in Larvik po 2, Navarra in Midtjylland po 0 točk.

Skupina 2, nedelja ob 19.00:
BUDUĆNOST - KRIM MERCATOR

Nedelja:
RAMNICU VALCEA - METZ

Valcea in Bodućnost po 2, Metz in Krim Mercator po 0 točk.