Tamara Mavsar bo po koncu sezone zapustila Krim. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar bo po koncu sezone zapustila Krim. Foto: www.alesfevzer.com

Običajno bi pred tekmo Ljubljančank slišali, da so se pripravljale po ustaljenem programu. A od uspešnega nastopa v osmini finala, ko so izločile romunsko Craiovo, so se v taboru krimovk zgodile velike spremembe. Nezadovoljive igre v domačem prvenstvu so odnesle trenerko Marto Bon, ki jo je zamenjal Uroš Bregar.

Bregarja za uvod tako čaka kar težka preizkušnja, in sicer proti ekipi, ki ima v svojih vrstah nekaj norveških in reprezentantk drugih držav. Ob tem ima nekaj težav z gležnjem vratarka Miša Marinček, a v taboru Krima upajo, da bo v soboto lahko pomagala.

Proti dobri, čvrsti obrambi
"Kristiansand ima zelo močno zasedbo, ima sedem tujk, zunanja linija je zelo kakovostna. Igrajo norveški slog, torej z dobro, čvrsto obrambo s hitrimi protinapadi. V tem je najboljša Vilde Jonnasen, ki jo bomo morali zaustaviti," pravi Bregar, ki mu bosta po novem pomagala Branka Jovanović in Ilija Anđelković. Le do konca sezone pa mu bo na igrišču pomagala Tamara Mavsar, ki se seli k skopskemu Vardarju. A za zdaj je osredotočena na svoje naloge pri Krimu in kot vedno je optimistično razpoložena: "Pripravljamo se dobro. Vemo, da je Kristiansand ekipa, ki goji preprost rokomet s hitrimi protinapadi. Tudi v napadu nimajo veliko kombinacij, a te dobro izpeljujejo in znajo najti nove rešitve. Glede tega so zelo uspešne, a vseeno verjamem v naš uspeh."

Povratna tekma bo 27. februarja v Ljubljani.

Pokal pokalnih zmagovalk, četrtfinale, prva tekma

Sobota ob 18.00:
KRISTIANSAND (NOR) - KRIM MERCATOR

Povratna tekma bo 27. februarja ob 17.00 na Kodeljevem.