Mirjeta Bajramoska in soigralke drugi del začenjajo z dvema točkama. Foto: BoBo
Mirjeta Bajramoska in soigralke drugi del začenjajo z dvema točkama. Foto: BoBo

Okrepljene z izkušeno Francozinjo Allison Pineau si krimovke želijo drugi del začeti z zmago. Pred začetkom glavnega dela je v skupini 1 v vodstvu Budućnost s sedmimi točkami, sledijo pa Dinamo Volgograd s šestimi, Leipzig s štirimi, Vardar s tremi, Krim in Thüringer pa imata po dve točki.

Nemke že več let v podobni postavi
"Oboji imamo enako število točk. Je pa Thüringer tipična nemška ekipa, skupaj z Leipzigom vodilna v Nemčiji v zadnjih letih. Goji podoben slog igre, na neki način igrajo hitro, nepopustljivo, po drugi strani sistematično in disciplinirano. Imajo kar nekaj nemških reprezentantk, sama že več let spremljam Nadjo Nadgornajo. So pa v prednosti pred nami, ker so v podobni postavi že nekaj let. Zavedati pa se moramo, da imamo največ možnosti za uspeh prav proti tej ekipi. Prizadevamo si, da bi prikazali najboljšo predstavo na sobotnem obračunu," je povedala Bonova.

"Sledili bodo tekmeci, ki so v vseh pogledih nad nami, njihovi skalpi bodo še težje osvojljivi. Težko je kar koli napovedovati, saj v tem trenutku mogoče več vemo o njih kot sami o sebi. Enkrat delujemo dobro, drugič slabo, zato si prizadevamo, da bi povezali dobra obdobja. Čaka nas zahteven tekmec s trdo obrambo 6-0, z dobro kombinatoriko v napadu ... Imajo vse, kar naj bi imele kakovostne ekipe. Ampak tudi mi imamo veliko kvalitet," je pojasnila Bonova.

Bajramoska: Veliko boljše smo kot v prvem delu
Mirjeta Bajramoska je pred nadaljevanjem optimistična. "Dobro je, da smo prišle v drugi del, zdaj smo še okrepljene in mislim, da imamo veliko več variant v igri, smo veliko boljše kot v prvem delu, ki smo ga začele kot povsem nova ekipa. Thüringer pa veliko teče, je borben, treba bo dati maksimum, a mislim, da smo sposobne narediti dober rezultat na domačem terenu," je dodala Bajramoska.

Za sobotno tekmo sta vprašljivi Lara Hrnčič in Aleksandra Petruhina.

GLAVNI DEL, skupina 1, 1. krog, sobota ob 17.00:
KRIM MERCATOR - THÜRINGER

Petek:
LEIPZIG - VARDAR

Sobota:
DINAMO SINARA - BUDUĆNOST

Vrstni red: Budućnost 7, Dinamo Sinara 6, Leipzig 4, Vardar 3, Krim Mercator in Thuringer po 2.


Skupina 2, 1. krog, nedelja:
GYÖRI - LARVIK

SÄVEHOF - BAIA MARE

Ponedeljek:
VIBORG - METZ

Vrstni red: Györi in Larvik 8, Metz 4, Viborg 3, Sävehof 1, Baia Mare 0.

Najboljše štiri ekipe se uvrstijo v četrtfinale.