Alja Koren je bila z osmimi zadetki najboljša strelka tekme. Foto: BoBo
Alja Koren je bila z osmimi zadetki najboljša strelka tekme. Foto: BoBo
Allison Pineau
Rokometašice Thüringerja so bile na papirju najlažji tekmec za krimovke v drugem delu Lige prvakinj, a se tekma v Stožicah ni razpletla po željah Ljubljančank. Foto: BoBo
Drugi polčas usoden za Krimovke

Okrepljene z izkušeno Francozinjo Allison Pineau so si krimovke želele drugi del začeti z zmago, a jim ni uspelo, čeprav so po prvem polčasu vodile s 15:13. V drugem so dosegle zgolj osem zadetkov, ob številnih napakah v napadu, kar so gostje znale kaznovati.
Preobrat Nemk v drugem polčasu
Ekipi sta v prvem polčasu bili precej enakovredno bitko, ki je bila sicer precej raztrgana z veliko napakami, v nekaj akcijah pa je bilo očitno tudi to, da Pineaujeva še ni prav uigrana s soigralkami. Kljub temu so bile Ljubljančanke tiste, ki so večino časa narekovale ritem in bile v rahli prednosti. Največjo so imele v 10. minuti po zadetku Elizabeth Omoregie za 6:3. Eden ključnih elementov, da so na odmor nesle dva zadetka zaloge, je bila obramba na čelu s Sergejo Stefanišin.

Tudi v drugem polčasu, ko je priložnost med vratnicama dobila Miša Marinček, se je nadaljevala igra številnih napak na eni in drugi strani. Neizdelani meti in vratarka Jana Krause so Krimu preprečevali kakšen resnejši pobeg, v 41. minuti pa so gostje izid znova poravnale (18:18) in dve minuti pozneje povedle. V 46. minuti je Sonja Frey povišala vodstvo Nemk na 18:21. Thüringer je držal razliko dveh, treh zadetkov, dokler ni v 57. minuti najboljša strelka tekme Alja Koren (8) po protinapadu znižala na 23:24. Toda preobrata ni bilo, saj je Nadja Nadgorna pol minute pred koncem zadela za 23:26 in odločila zmagovalca.

V skupini 1 je v vodstvu Budućnost z devetimi točkami, Krim pa je zadnji z dvema točkama.

Glavni del, skupina 1, 1. krog

KRIM MERCATOR - THÜRINGER
23:26 (15:13)
Koren 8, Mavsar 7 (3), Pineau in Goudjo po 2, Arcjuhovič, Jurič, Bajramoska in Omoregie po 1; Nadgorna in Engel (3) po 6, Frey 4.

7-m: 3/4; 3/6
Izključitve: 6 min; 8 min

700 gledalcev


DINAMO SINARA - BUDUĆNOST 18:25 (11:12)
LEIPZIG - VARDAR 26:23 (13:10)
Budućnost 9, Dinamo Sinara in Leipzig po 6, Thüringer 4, Vardar 3, Krim Mercator 2.
Najboljše štiri ekipe se uvrstijo v četrtfinale.

Drugi polčas usoden za Krimovke