Tamara Mavsar je dosegla dvanajst zadetkov, od tega sedem v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar je dosegla dvanajst zadetkov, od tega sedem v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Miša Marinček
Miša Marinček je v minutah, ko Krimu ni šlo v napadu, tudi sama zaklenila svojo mrežo, toda to ni pomagalo Krimu pri lovljenju zaostanka. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke popustile v drugem polčasu

Najboljša strelka je bila Tamara Mavsar z dvanajstimi goli. Za tolažbo je dobila strelski dvoboj z Allison Pinault, ki je bila še v lanski sezoni njena soigralka. Marta Bon je v začetno postavo uvrstila vratarko Sergejo Stefanišin, krožno napadalko Vesno Milanović-Litre, krilni napadalki Tamaro Mavsar in Majo Luković ter zunanje igralke Mirjeto Bajramosko, Marijo Obradović in Nino Zulić, organizatorko igre. Pomlajene krimovke so v prvem polčasu igrale neustrašno in držale korak, tako da je bilo ob odmoru 15:16.

V drugem polčasu so favorizirane gostje unovčile daljšo klop in kakovostnejšo ekipo ter hitro pobegnile za pet zadetkov (17:22). V 40. minuti je Adriana Nechita zadela za 18:24. Med 41. in 48. minuto krimovke niso našle poti do romunske mreže in gostje so ostale na varni razdalji. Deset minut pred koncem so se slovenske prvakinje sicer približale na 23:25, toda za preobrat je bilo premalo moči.


Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Na neki način je to pričakovano, ampak nam je zelo žal zaradi tega padca na začetku drugega polčasa. Kljub temu imam dobre občutke. Veliko tistega, kar smo si želeli, se je obrnilo kot dobro. Dejstvo pa je, da smo padli v obdobje napak, vem, da se bo to še dogajalo."

Tamara Mavsar: "Vedela sem, da bo ključnih prvih deset minut drugega polčasa, kjer smo preveč padle. Tudi vmes smo imele veliko izgubljenih žog, praktično smo le tekale gor in dol. Takrat bi morale umiriti igro in odigrati na daljše napade. Žal mi je, da nismo ponovile izjemnega prvega polčasa. Na koncu se mi zdi razlika šestih zadetkov prevelika, ampak gledamo pozitivno na naslednje tekme."

Liga prvakinj, skupina A:
KRIM MERCATOR - BAIA MARE 27:33 (15:16)
800; Mavsar 12, Bajramoska in Milanović-Litre po 4, Omoregie in Zulić po 2, Barić, Obradović in Luković po 1; Pineau in Abbingh po 9, Geiger 5.

Sedemmetrovke: 5 (3); 6 (5)
Izključitve: 8/6.

Sobota:
LARVIK - ROSTOV




Skupina B, nedelja:
THÜRINGER - FLEURY LOIRET
FERENCVAROS - PODRAVKA
Skupina C, sobota:
VARDAR - GYÖRI
Nedelja:
MIDTJYLLAND - HYPO
Skupina D:
BUKAREŠTA - LUBLIN 33:21 (14:13)
Nedelja:
BUDUĆNOST - SÄVEHOF

Skupinski del bo potekal med 16. oktobrom in 22. novembrom. V glavni del se uvrstijo najboljše tri ekipe.

Krimovke popustile v drugem polčasu