Varovanke Toneta Tislja so v Metzu prikazale najslabšo igro v tej sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Varovanke Toneta Tislja so v Metzu prikazale najslabšo igro v tej sezoni. Foto: Aleš Fevžer
Sergeja Stefanišin
Tiselj je bil na zadnji tekmi zadovoljen le z igrama Sergeje Stefanišin in Neli Irman. Foto: Aleš Fevžer

V ljubljanskem taboru zato obljubljajo boj na polno, z večjo željo, osredotočenostjo in napovedujejo zmago. Prav poraz v Metzu, pri katerem so se gostje predstavile s slabo igro, je bil uvodna točka pogovora na novinarski konferenci v Ljubljani. "To je tisto, na kar trenerji vedno opozarjamo. Torej, če nisi stoodstoten, te lahko premaga vsaka ekipa. Za Metz je tista tekma bila nekaj, na kateri je lahko še nekaj naredil za sezono Lige prvakinj. Igral je res maksimalno zavzeto, na najvišji ravni. Pri nas pa je bila to od turnirja pri Podravki najslabša tekma v vseh pogledih. Koncentracija je bila problematična, naredili smo največ tehničnih napak doslej v sezoni. Kot ekipa nismo bili razpoloženi, le dve igralki sta odigrali na pričakovani ravni, to sta bili Sergeja Stefanišin in Neli Irman. Tako imamo ogromne rezerve," je dejal trener Krima Tone Tiselj.

Tekma v Metzu dobra šola
Podobno je razmišljala tudi Irmanova, ki je poudarila še, da bo treba v sobotno tekmo iti s povsem drugačnim, agresivnejšim pristopom: "Kot je Tone rekel, je bila to dobra šola za nas, k sreči pravočasna. Mogoče se mora to vsako leto enkrat zgoditi, da vidimo, da nismo nepremagljive. Treba je iti na tekmo z drugačnim pristopom, osredotočeno, popraviti vse stvari, treba je igrati agresivno v obrambi, potem bo tudi napad stekel."

"Trdno sem prepričan, da bodo dekleta tokrat igrala drugače, da bodo v domači dvorani igrala neprimerno bolje. Dovolj so pametna, da se zavedajo, da je bila tisto slaba predstava, in si je ne bodo več želela ponoviti," je poudaril Tiselj in dodal: "Dekleta sama vedo, kaj je bilo slabo. Mislim, da v taktični pripravi ne bomo spreminjali ničesar, koncentracija mora biti na višji ravni, da bomo naredili manj tehničnih napak in da bomo združili kakovostno obrambo z dobrim napadom. Menim, da smo to sposobni in da bomo to tudi naredili." Pri Francozinjah prav tako ne gre pričakovati sprememb v igri, verjetno pa bo prvič zaigrala Rusinja Jekaterina Andrjušina, ki se vrača po poškodbi kolena.

Sobota ob 20.30:
KRIM MERCATOR - METZ

Nedelja:
SÄVEHOF - LEIPZIG

Krim in Sävehof 4, Leipzig in Metz 2.

Skupina D, sobota:
LARVIK - BERA BERA

Nedelja:
PODRAVKA - VARDAR

Larvik in Vardar 5, Podravka 2, Bera Bera 0.

Skupina A, sobota:
GYÖRI - THÜRINGER

HYPO N. - BAIA MARE

Györi 6, Thüringer, Hypo in Baia Mare 2 točki.


Skupina B, nedelja:
BUDUĆNOST - MIDTJYLLAND

LUBLIN - FERENCVAROS

Midtjylland 6, Ferencvaros 4, Budućnost 2, Lublin 0.