Ljubljančanke na domačem igrišču niso bile kos Larviku. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubljančanke na domačem igrišču niso bile kos Larviku. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma proti lanskoletnim finalistkam Lige prvakinj bo na Norveškem na sporedu v soboto ob 18.30. Slovenske prvakinje so se v prejšnjem krogu izognile svojemu najvišjemu porazu na domačih tleh. Norveški Larvik je zmagal s 37:21. Toda v sezoni, v kateri ima Krim Mercator mlado in neizkušeno ekipo, ni to nobeno presenečenje, za nameček pa so Norvežanke tekmo v Stožicah vzele nadvse resno. "Takoj po tekmi je njihov trener Tor Odvar Moen dejal, da so se glede na naše dobre predstave v prvih dveh krogih na nas maksimalno pripravili in niso ničesar prepustili naključju. Do izraza je prišla tudi večja kakovost njihovih igralk, ki so tudi veliko bolj izkušene, prav tako pa je bila naša igra na slabši ravni kot v prvih dveh krogih," je na novinarski konferenci dejala Deja Ivanović, članica izvršnega odbora Krima Mercatorja.

Že tako oslabljene Ljubljančanke, ki že nekaj časa igrajo brez poškodovanih Vesne Milanović-Litre in Lare Hrnčič, ki so ji v sredo operirali ahilovo tetivo, bodo v petek zgodaj zjutraj proti Norveški krenile še brez dveh igralk. Izkušena Mirjeta Bajramoska ima težave s stegensko mišico, mlada krožna napadalka Aneja Beganović pa si je poškodovala meniskus. "Na zadnji tekmi proti Larviku nam stvari niso uspevale, kot smo si želeli, vendar smo vseeno lahko videli tudi kaj dobrega. V prvi vrsti tu mislim na igro obeh krožnih napadalk in na to, da je svojo priložnost izkoristila Ana Abina, ki je z nekaj potezami nakazala, da bi se lahko razvila v vrhunsko igralko. Še večja težava je zdaj nastopila pred povratno tekmo, saj bomo nanjo odšle le z 12 igralkami. Doma bosta ostali še Bajramoska in Beganovićeva. To nam ni v korist, vendar bomo računali na to, da bi druge igralke uspele biti dober tekmec Larviku. Nekatere stvari bomo zdaj skušale narediti drugače," je o novih težavah svoje ekipe povedala trenerka Marta Bon.

"K vsemu povedanemu bi rada dodala samo to, da si želim, da bi v Larviku prikazale boljšo igro, kot smo jo na domačem igrišču. Res je, da smo praktično pred vsako tekmo v spremenjeni zasedbi, toda včasih je to lahko prednost, včasih slabost, upam, da bo tokrat to naša prednost," je dodala Tamara Mavsar, kapetanka slovenskih državnih prvakinj.

4. KROG, skupina A, sobota ob 18.30:
LARVIK - KRIM MERCATOR

ROSTOV - BAIA MARE

Rostov 6, Larvik 4, Baia Mare 2, Krim Mercator 0.