Miša Marinček je s 13 obrambami zaustavila nalete nasprotnic. Foto: www.alesfevzer.com
Miša Marinček je s 13 obrambami zaustavila nalete nasprotnic. Foto: www.alesfevzer.com
Mirjtea Bajramoska
Mirjeta Bajramoska je bila najučinkovitejša strelka v vrstah Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke presenetljivo na vrhu skupine A

Po domači zmagi nad Hypom in porazu v Leipzigu so varovanke Marte Bon zdaj premagale še favoritinje skupine A.

Pripeljali nekdaj najboljšo na svetu
Iz vodstva Krima Mercatorja so sporočili, da so sklenili dogovor s 25-letno francosko reprezentantko Allison Pineau, ki velja za eno najboljših obrambnih igralk in se odlično znajde na vseh zunanjih položajih. Leta 2009 je bila po izboru IHF-ja imenovana tudi za najboljšo igralko na svetu. Do zdaj si je kruh služila pri Issy Parizu, Metzu, Valceu in Vardarju.


10 obramb Marinčkove v prvem delu

Po domači zmagi nad Hypom in porazu v Leipzigu so se Ljubljančanke odpravile v Rusijo in proti favorizirani ekipi skupine A iztržile drugo zmago. Pa na začetku dvoboja ni kazalo na tak razplet, saj so domače v sedmi minuti že vodile s 7:0, pet golov razlike pa je bilo tudi v 12. minuti (10:5). Devet minut pozneje je Makedonka Marjeta Bajramoska, ki je bila z osmimi goli prva strelka tekme, po delnem izidu 3:0 za slovenske prvakinje znižala na 10:12. Pol minute pred koncem polčasa je kapetanka Tamara Mavsar zgrešila sedemmetrovko, a odbito žogo nato pretvorila v končni izid prvega dela, ki so ga dobile gostiteljice za dva gola.

Krimova vratarka Miša Marinček sicer ni začela tekme, potem pa je nanizala deset obramb v prvem delu in tudi v drugem polčasu zaustavljala številne strele tekmic. Slovenske predstavnice, ki so tudi v drugem delu nadaljevale dobro obrambo iz druge polovice uvodnega polčasa, so nekaj časa lovile prvo izenačenje po izidu 1:1. Prvi je uspelo Celjanki Alji Koren, povratnici v ekipo, ki je v 42. minuti zadela za 19:19.

Bajramoska prva strelka Krima
Bajramoska je po nekaj izenačenjih v 51. minuti poskrbela za prvo vodstvo Krima (25:24). Belorusinja Lilija Arcjukovič je že v naslednjem napadu povišala razliko na dva zadetka. Krimovkam nekaj minut pozneje z igralko več ni uspelo povišati prednosti, so pa zato kljub številčni prednosti dobile gol in izid 25:26 je obetal razburljivo končnico. Do konca nobeni ekipi ni uspelo več zadeti, zadnjo priložnost so imele gostiteljice deset sekund pred zaključkom, ko je strel Ane Kočetove, s šestimi goli prve strelke domače vrste, ubranila Marinčkova. Ta je bila osrednja osebnost tekme, ob dveh ubranjenih sedemmetrovkah je tudi prispevala zadetek.

Izbranke Marte Bon se bodo na povratni tekmi z Dimanom pomerile že v nedeljo, 9. novembra, ko bodo ob 19. uri v Ljubljani odigrale tekmo 4. kroga. Pred nadaljevanjem so Ljubljančanke druge na lestvici skupine, tako kot vodilni Leipzig imajo štiri točke, Dinamo na tretjem mestu jih ima tri.

Skupina A, 3. krog:
DINAMO SINARA - KRIM MERCATOR 25:26 (15:13)

Dinamo Sinara: Sedojkina, Černova, Milova, Golikova, Kočetova 6 (1), Frolova, Gače 3, Fanina 1, Akopjan 4, Dmitrijeva 4, Danšina, Vedekina 3, Čopikjan 2, Peče, Kušnjir, El Ghaoui 2.

Krim Mercator: Petruhina, Arcjukovič 2, Luković 1, Čečkova, Mavsar 3, Bak, Hrnčič 2, Goudjo 1, Stefanišin, Bajramoska 8, Marinček 1 (1), Omoregie 3, Lambevska, Koren 5, Jankovič, Gregorc.

Sedemmetrovke: Dinamo Sinara 3 (1), Krim Mercator 2 (1)
Izključitve: Dinamo Sinara 8 minut, Krim Mercator 8 minut.

LEIPZIG - HYPO 42:22 (20:11)

Leipzig in Krim Mercator po 4, Dinamo Sinara 3, Hypo 1.

Skupina B:
THÜRINGER - BUDUĆNOST 22:27 (11:16)

PODRAVKA - VARDAR 26:27 (13:11)

Budućnost 6, Vardar 4, Thüringer 2, Podravka brez točk.

Skupina C:
SÄVEHOF - LOKOMOTIVA ZAGREB 29:29 (15:15)

GYÖRI - VIBORG 25:30 (13:17)

Györi 6, Viborg 4, Lokomotiva in Sävehof 1 točka.

Skupina D:
BAIA MARE - LARVIK 23:24 (13:12)

LUBLIN - METZ 35:31 (17:16)

Larvik 6, Baia Mare, Metz in Lublin po 2 točki.

Krimovke presenetljivo na vrhu skupine A