Marta Bon upa, da bo njenim varovankam uspelo zaustaviti Ano Kočetovo. Foto: BoBo
Marta Bon upa, da bo njenim varovankam uspelo zaustaviti Ano Kočetovo. Foto: BoBo

V Rusijo gremo na polno, nimamo ničesar izgubiti. Doslej nismo prejemale veliko zadetkov na postavljeno obrambo, temveč bolj ali manj zaradi neumnosti oziroma napak.

Miša Marinček
Tamara Mavsar
Tamara Mavsar je ena izmed nosilk igre pri Krimu. Foto: Aleš Fevžer

Po domači zmagi nad Hypom in porazu v Leipzigu se bodo izbranke Marte Bon v 3. krogu merile v Volgogradu s tamkajšnjim Dinamom, verjetno prvim favoritom skupine, ki je doslej nanizal zmago nad Leipzigom in neodločen izid pri Hypu.

Bon: Vprašanje, kaj lahko pričakujemo
"Tokratni tekmec je še težji kot Leipzig, o tem sem prepričana. Ima zelo kakovostne igralke, ki so v naši skupini individualno najmočnejše. Že vrsto let igra sloni na srednji zunanji igralki Ani Kočetovi, ki jo bomo poskusili ustaviti. Potem je tu še mlada Darja Dmitrijeva, pa Hrvatica Anita Gače. Na tekmi proti Hypu je Dinamo deloval precej drugače kot proti Leipzigu, ki ga je gladko premagal. Precej več je igral na krožno napadalko. Vprašanje je, kaj lahko pričakujemo, saj predtem ni veliko uporabljal 'pivota'. Me bomo poskušale popraviti svojo igro in upam, da bo to dovolj za dober rezultat," je na sredini novinarski konferenci v Ljubljani povedala Bonova, ki dodaja, da večjih zdravstvenih težav v ekipi ni.

Mavsarjeva ena izmed nosilk igre
Ena nosilk igre bo znova kapetanka Tamara Mavsar, ki verjame, da tokrat s soigralkami ne bodo naredile toliko tehničnih napak kot proti Leipzigu. "Pričakujem, da bomo na tej tekmi zmanjšale število tehničnih napak oziroma izgubljenih žog. Kar zadeva Dinamo, nima tako kombinatorne igre, igralke pa igrajo veliko ena na ena, zato je pomembno, da v obrambi ne bomo izgubljale 'duelov'," meni krilna igralka Krima, ki bo gotovo dala svoj delež pri držanju visokega ritma, s katerim bodo krimovke znova poskusile streti tekmeca.

Dmitrijeva nevarna za Marinčkovo
Na preizkušnji bo tudi vratarka Miša Marinček, posebej nevarna zanjo bo Dmitrijeva, ki je s 15 zadetki trenutno druga strelka Lige prvakinj. "V Rusijo gremo na polno, nimamo ničesar izgubiti. Doslej nismo prejemale veliko zadetkov na postavljeno obrambo, temveč bolj ali manj zaradi neumnosti oziroma napak. To moramo popraviti in v tem primeru tudi rezultat ne bo izostal. Je pa Liga prvakinj zanimiva, vsakdo lahko premaga vsakogar. Veliko je odvisno od dnevne forme. Moramo pa iti na tekmo osredotočene in z razmišljanjem, da lahko vsakogar premagamo," je dejala Marinčkova.

Krimovke bodo v Rusijo odpotovale v četrtek zjutraj, dvoboj v Volgogradu pa bosta sodili Srbkinji Vanja Antić in Jelena Jakovljević.

Liga prvakinj, skupina A, petek:
LEIPZIG - HYPO

Sobota ob 12.00:
DINAMO SINARA - KRIM MERCATOR

Dinamo Sinara 3, Leipzig in Krim Mercator 2, Hypo 1 točka.

V Rusijo gremo na polno, nimamo ničesar izgubiti. Doslej nismo prejemale veliko zadetkov na postavljeno obrambo, temveč bolj ali manj zaradi neumnosti oziroma napak.

Miša Marinček