Alja Koren v primežu romunske obrambe. Foto: www.alesfevzer.com
Alja Koren v primežu romunske obrambe. Foto: www.alesfevzer.com
Krim Mercator
Krimovke so nadoknadile visok zaostanek, a popolnega preobrata niso zmogle. Foto: www.alesfevzer.com
Krim nudil dober odpor Bukarešti

Gostje so odlično odprle tekmo in povedle s 5:0, tako da je moral trener domačih Uroš Bregar vzeti minuto odmora. Romunke so nadaljevale raznovrstno igro v napadu in Maja Mehmedović je v 18. minuti zabila za 11:4. Krimovke so delovale dokaj nemočno. V končnici so Ljubljančanke le zmanjšale zaostanek, semafor je ob polčasu kazal 14:9.

Krimovke so se približale na -1
Krimovke so na začetku drugega dela znižale na 14:11, potem ko je zadela Aneta Benko. Z nekaj obrambami se je izkazala tudi vratarka Amra Pandžić. Ljubljančanke so se v 49. minuti po golu Vesne Milanović Litre znova približale na -3 (17:20), malo pozneje, po obrambi Pandžićeve in novem zadetku Milanović Litrejeve, pa je semafor kazal 18:20. Krim je bil ponovno v igri in Tamara Georgijev je v 51. minuti znižala na 19:20.

A temu sta sledila dva gola gostij, nekdanja krimovka Jelena Grubišić je ustavila dva poskusa domačih, tako da so Romunke ušle na 22:19. Vseh upov Krima je bilo konec dobri dve minuti pred koncem, ko je Bukarešta z igralko več povedla s 23:20.

Krim brez Marinčkove in Omoregiejeve
Pri Krimu je manjkala kapetanka Miša Marinček, ki je zbolela. Še nekaj časa pa ne bo na voljo poškodovana Elizabeth Omoregie.

Bregar ponosen na svoja dekleta
"Po eni strani smo bili zelo blizu, po drugi zelo daleč. Kot trener iščem srednjo zunanjo igralko, videli ste, da sem igral celo s tremi. Je pa res, da smo bili v uvodu tekme premalo čvrsti, premalo agresivni v obrambi. V drugem polčasu smo to popravili, tudi Amra je v zadnjih 20 minutah branila na zelo visoki ravni. Na ta račun smo se tudi približali. Smo pa še vedno palčki proti evropskemu prvaku, njihov proračun je štirikrat večji. Jaz pa sem ponosen na svoja dekleta. Pred tekmo smo se zmenili, da se ne sme zgoditi nov visok poraz, ampak da se bomo borili do konca. Lahko sem vesel po eni strani, da smo dobili drugi polčas, ampak če hočeš premagati evropskega prvaka, moraš tako igrati vseh 60 minut,"
je po tekmi dejal trener Krima Bregar.

Naslednji teden na Danskem
Krimovke naslednja preizkušnja v tem tekmovanju čaka prihodnjo soboto na Danskem proti Midtjyllandu.

LIGA PRVAKINJ

Skupina 2

KRIM MERCATOR - BUKAREŠTA
21:24 (9:14)

Krim Mercator: Stefanišin, Marinček, Pandžić, Georgijev 5 (3), Benko 5 (1), Milanović-Litre 3, Abina, Jeriček 1, Hrnčič, Bajramoska 2, Zulić 1, Koren 2, Barič 1, Kamdop 1, Amon, Zrimšek.

Bukarešta: Gullden 7 (3), Curea 1, Dache, Ayglon Saurina 2, Iordache, Bazaliu, Bradeanu, Torstensson 1, Martin 3, Manea 5, Niombla, Lobač, Mehmedović 5, Grubišić, Böhme Kristensen.

Sedemmetrovke: 4/4; 3/3

Izključitve: 4 min; 0


LARVIK - MIDTJYLLAND
24:22 (9:11)

ESBJERG - GYÖR
26:32 (12:14)

Vrstni red: Györ 10, Larvik 7, Krim Mercator in Midtjylland 6, Bukarešta 5, Esbjerg 2.


Skupina 1:

ASTRAHANOČKA - BUDUĆNOST 21:34

FERENCVAROS - THÜRINGER 32:24

VARDAR - METZ 23:21

Vrstni red: Vardar 11, Ferencvaros 9, Budućnost 8, Metz in Thüringer po 4, Astrahanočka brez točk.


POKAL CHALLENGE

OSMINA FINALA, prva tekma

MLINOTEST AJDOVŠČINA - GRAN CANARIA
18:31 (9:16)
Ferfolja 4, Čajko, Jurič, Nedeljković, Pipan in Rudman po 2, Batagelj, Fegic, Svetik in Udovič 1 za Mlinotest.

Povratna tekma bo v soboto, 11. februarja, ob 18.30.

Krim nudil dober odpor Bukarešti