Tamara Mavsar ostaja v Krimu. Foto: Aleš Fevžer
Tamara Mavsar ostaja v Krimu. Foto: Aleš Fevžer
Marta Bon
Marta Bon je prevzela ekipo v težkem položaju. Foto: Aleš Fevžer

Želja je preboj v drugi del tekmovanja. V prvem delu krimovke v skupini A čakajo Dinamo Volgorad, Hypo Niederösterreich in kvalifikant. Za to zadnje mesto v skupini se bodo septembra potegovali Ferencvaros, Leipzig, Dalfsen in Belaz Minsk. Na domači sceni so cilji enaki kot prej, torej osvojiti prvenstvo, pokal in prvič tudi superpokal.

Proračun manj kot milijon evrov
Proračun kluba bo več kot pol manjši, gibal naj bi se nekje pod milijonom evrov, ta sredstva pa ne bodo namenjena zgolj ekipi, temveč tudi pokrivanju starih dolgov. Kadrovsko zgodba še ni končana, mozaik bi utegnile v prihodnjih dneh okrepiti še dve mladi bolgarski igralki in Danka.

Veliko je negotovosti
"Na začetku sezone imamo vsi v vseh klubih upanje, veliko je želja in sanj, a to je razumljivo. Dejstvo je, da nas čaka veliko dela, potem pa soočenje z realnostjo. V tem trenutku je veliko negotovosti, igralke so skoraj vse nove. Zanje je težko predvideti, kako se bodo prilagodile med sabo, na moj slog igre. A verjamemo in upamo na najboljše," je povedala trenerka Marta Bon.

Goudjojeva in Bajramoska pomembni okrepitvi
"Omejitev je bilo ogromno. Prva je ta, da je proračun za igralke več kot polovico manjši, druga, da smo bili zelo pozni, tretja, da je bila zapuščina Krima zgolj dve podpisani pogodbi, namesto da bi jih bilo spomladi najmanj deset. Nekatere stvari pa so nam dobro uspele, zadovoljna sem. Amelie Goudjo nam bo veliko prinesla, osebnostno je zrela, Mirjeta Bajramoska bo pomembna okrepitev, še bolj pa se veselim Slovenk, povratnic in novink. Moje poslanstvo je razvoj teh igralk, da bo to dobro tudi za slovensko reprezentanco. Upamo, da nam bo uspelo," je dodala Bonova.

Za zdaj sta na voljo vratarki Sergeja Stefanišin in Miša Marinček, krilne igralke Maja Luković iz Srbije, Tamara Mavsar, Alja Koren, Urša Urbančič in Jekaterina Čečkova, zunanje igralke Makedonki Mirjeta Bajramoska in Marina Lambevska ter Alja Janković, Polona Barič, Lara Hrnčič in Ana Zrimšek ter krožni napadalki Francozinja Amelie Goudjo in Manca Jurič. Maja Zrnec se še ni odločila, kje bo nadaljevala kariero.

Krimovke bodo v pripravah igrale tudi na dveh prijateljskih turnirjih v Romuniji in Koprivnici, medtem ko je izvedba tradicionalnega turnirja v spomin Vinka Kandije še negotova.