Krimovke so v lanski sezoni nepričakovano izgubile državni naslov proti Zagorju. Kljub temu bodo imele priložnost zaigrati v Ligi prvakinj. Osvojiti morajo kvalifikacijski turnir, ki bo na začetku septembra. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so v lanski sezoni nepričakovano izgubile državni naslov proti Zagorju. Kljub temu bodo imele priložnost zaigrati v Ligi prvakinj. Osvojiti morajo kvalifikacijski turnir, ki bo na začetku septembra. Foto: www.alesfevzer.com

Na turnirju, posvečenem enemu najuspešnejših rokometnih trenerjev, ki je pred dvema desetletjema postal trener takratnega Krima Electe, bodo krimovke igrale proti Hrvaški Podravki Vegeti, avstrijskemu Hypu in makedonskemu Vardarju.

"Na tem turnirju rezultat zagotovo ne bo v ospredju. Prve tri tedne smo se, čeprav so dekleta prišla pripravljena, bolj posvečali telesnim pripravam, bo pa zagotovo šlo za dobrodošle preizkušnje. Na njem bomo igrali proti svojim starim znankam, najprej s Podravko, ki je bila lani boljša od nas, potem je tu Hypo, kot trener pa največ pričakujem od zadnje tekme proti Vardarju. Čeprav je nekaj njegovih igralk še na olimpijskih igrah, gre še vedno za ekipo, ki bi si jo želel voditi vsak trener," je o turnirju, ki bo v petek in soboto potekal na Galjevici, dejal Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja.

Mavsarjeva v Vardar, Korenova šele začela treninge
Krimovke so prve tri tedne trenirale v Ljubljani, nato so bile teden dni v Daruvarskih toplicah, zdaj pa so spet v dvorani v Stožicah. V novi sezoni je ekipa spet nekoliko spremenjena, predvsem pa ne bo več dozdajšnje kapetanke Tamare Mavsar, ki se bo konec tedna z Vardarjem vrnila v Ljubljano, zato pa bodo privrženci nekdanjih dvakratnih evropskih prvakinj v dresu Krima lahko prvič pozdravili njegove letošnje okrepitve. To so Nina Jeriček, Ines Amon, Valentina Blažević, Tamara Georgijev, Valentina Blažević in Francozinja Laura Kamdop, ki je trenutno lažje poškodovana in je vprašanje, ali bo na Kandijevem turnirju sploh igrala. Zagotovo pa ne bo Alje Koren, ki je po operaciji šele dobro začela treninge.

V Ligo prvakinj prek kvalifikacij?
Krimovke 10. in 11. septembra čaka kvalifikacijski turnir za Ligo prvakinj, kjer se bodo v polfinalu pomerile s slovaško ekipo Michalovce, dan pozneje pa z zmagovalkami dvoboja med ekipama Lublin iz Poljske in italijanskim Conversanom.

Trenirajo v vzdušju olimpijskih iger
"Treniramo v vzdušju olimpijskih iger, verjamemo, da uspešno, kako uspešno, pa bomo videli že v kvalifikacijah za Ligo prvakinj. Nove igralke so se zelo dobro vklopile v ekipo, v tem času nismo imele nobenih težav. Že na turnirju v spomin na Vinka Kandijo nas čakajo prve tekme in se bomo lahko spoznale tudi v tej luči, ko bo morda že prišlo do določenega pritiska od trenerja Bregarja, ki bo od nas zagotovo želel, da opravimo določene naloge,"
je v pričakovanju prvih letošnjih preizkušenj Miša Marinček, ki je po odhodu Mavsarjeve prevzela kapetanski trak.

Proračun milijon evrov, tretjino za vračilo dolgov
V novi sezoni bo proračun kluba na ravni lanskega, se pravi okoli milijon evrov, vendar bodo po besedah Deje Ivanovič, članice izvršnega odbora kluba, ki skrbi tudi za stike z javnostjo, tretjino tega zneska namenili vračanju starih dolgov.