Elisabeth Omoregie je bila z osmimi goli spet najboljša strelka Krima. Foto: BoBo
Elisabeth Omoregie je bila z osmimi goli spet najboljša strelka Krima. Foto: BoBo
Alja Koren
Alja Koren je blestela v prvem polčasu, ko je zabila šest golov iz prav toliko poskusov. "Ves teden smo se temeljito pripravljale na igro Esbjerga, vedele smo, da je ta tekma za nas zelo pomembna. Ves čas smo bile zbrane in resnično smo dale vse od sebe o čemer priča tudi izid. Zdaj čakamo na razplet nedeljske tekme na Švedskem, potem pa bomo začele razmišljati še o gostovanju v Larviku. V nadaljevanju sezone moramo nadaljevati s takšno igro ter od prve do zadnje minute garati v obrambi, v napadu pa igrati pametno, kar nam je danes uspelo," je bila po tekmi zadovoljna Korenova. Foto: BoBo
Miša Marinček
Miša Marinček je znova odlično opravila svoje delo. Zbrala je 16 obramb, enajst v drugem polčasu. Foto: BoBo
Kodeljevo ostaja neosvojljiva trdnjava

Začetek tekme je prinesel izenačen obračun, "gol za gol", nato pa so krimovke v 14. minuti po zadetku Elisabeth Omoregie pobegnile na +3 (9:6), tako da je moral trener gostij vzeti minuto odmora. Ta jim je pomagala, saj so se v 21. minuti približale le na zadetek zaostanka (10:9).

Ob polčasu 13:13
Svoje varovanke je nato k sebi poklical tudi trener Uroš Bregar. Po minuti odmora domačih so imele Danke napad za izenačenje, a je Miša Marinček ubranila "zicer" nasprotnicam. Kljub temu je Esbjerg v 29. minuti z golom Marie Vestergaard izenačil na 12:12. Izjemno razpoložena Alja Koren je s svojim šestim golom iz prav toliko poskusov na začetku zadnje minute zabila za 13:12, a je nato Laura van der Heijden s sedmih metrov postavila izid polčasa 13:13.

Krim pobegnil na 24:17
Krimovke so odlično odprle drugi del, saj so z golom Polone Barič v 38. minuti povedle z 18:15. Po novi obrambi Marinčkove je Omoregiejeva z dvema zaporednima goloma povišala na 21:16 v 41. minuti. Gostujoči trener je moral vzeti minuto odmora. Ni jim pomagala, saj je Baričeva z zadetkom čez vse igrišče povišala na 22:16. Brezidejne Danke so bile ob razpoloženih domačinkah na kolenih. In ko je Marinčkova v 45. minuti ubranila še sedemmetrovko, Mirjeta Bajramoska pa z razdalje povišala na 24:17, je že zadišalo po novi zmagi Krima. In res, Ljubljančanke so do konca brez težav branile prednost, tako da so se pred približno 1.300 gledalci veselile lepe zmage, tretje zaporedne v domači "trdnjavi" na Kodeljevem, kjer v letošnji sezoni Lige prvakinj še niso izgubile.

Larvik ugnal Sävehof v gosteh in "pomagal" Krimu
Ker je nato v nedeljo Larvik v drugi tekmi skupine porazil Sävehof v gosteh (38:32), so si krimovke že pred zadnjim krogom, v katerem bodo v soboto (19. novembra) gostovale pri Larviku, zagotovile napredovanje v drugi del, to je med najboljših 12 ekip. Krimovke se bodo v drugem delu križale s skupino C, v katerem so še Györ, Midtjlland, Bukarešta in Rostov Don.

Bregar upa, da bo šest točk dovolj
"Uspelo nam je zaustaviti Van der Heijdnovo in Polmanovo, kar je bilo zelo dobro, malo težav sta nam delali le Karlssonova in Almova, ampak vse njihove igralke je vendarle težko zaustaviti. To so igralke na tako visoki ravni, da je vse popolnoma nemogoče zaustaviti. Všeč mi je bilo, da smo spet prejeli malo golov, kar nas krasi, vesel sem, da so prišli navijači, ki so nas ves čas glasno spodbujali, in upam, da bo tako tudi v prihodnje. Želimo si, da bi bilo teh šest točk dovolj za glavni del Lige prvakinj, je pa res, da nas čaka še ena tekma v Larviku,"
je po sobotoni tekmi, ko še ni mogel vedeti za razplet nedeljske tekme, ocenil trener Krima Uroš Bregar.

LIGA PRVAKINJ, 5. krog

Skupina D

KRIM MERCATOR - ESBJERG
27:22 (13:13)

Krim Mercator: Georgijev, Jurič, Benko 4 (1), Blažević, Milanović Litre 2, Jeriček 1, Stefanišin, Bajramoska 3, Marinček, Omoregie 8, Koren 6 (1), Pandžić, Barić 2, Kamdop 1, Amon, Zrimšek.

Esbjerg: Sando, Toft 1, Seest, Kviesgaard 1, Zachariassen 3, Van der Heijden 5 (3), Idehn, Alm 4 (1), Karlsson 3 (1), Gonzales, Vestergaard 2, Ingstad 1, Polman 2.

Sedemmetrovke: 2/6; 5/7

Izključitve: 6 min; 0 min


SÄVEHOF - LARVIK 32:38 (14:21)

Vrstni red: Larvik in Krim 6, Esbjerg in Sävehof po 4 točke.


Skupina A:
METZ - BUDUĆNOST 28:25

GLASSVERKET - THÜRINGER 27:33

Vrstni red: Budućnost in Metz 8, Thüringer 4, Glassverket brez točk.




Skupina B:
LEIPZIG - ASTRAHANOČKA 30:27

FERENCVAROS - VARDAR SKOPJE 24:37

Vrstni red: Vardar 9, Ferencvaros 7, Astrahanočka 2, Leipzig brez točk.


Skupina C:
ROSTOV DON - BUKAREŠTA 20:22

MIDTJYLLAND - GYÖR 27:23

Vrstni red: Györ 8, Midtjlland 6, Bukarešta 4, Rostov 2 točki.

Kodeljevo ostaja neosvojljiva trdnjava