Rokometašice Krima Mercatorja optimistično pričakujejo novo sezono, v kateri bo njihov osnovni cilj osvojiti eno od prvih treh mest v skupini, ki pelje v drugi del. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja optimistično pričakujejo novo sezono, v kateri bo njihov osnovni cilj osvojiti eno od prvih treh mest v skupini, ki pelje v drugi del. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar
Dobro razpoložene krimovke Tamara Mavsar, Ines Amon in Sara Ristovski. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke za uvod proti evropskim prvakinjam

Krim sicer igra v skupini C, v kateri sta poleg ljubljanske in madžarske ekipe še nemški Thüringer in hrvaška Podravka Vegeta. Glavni favorit za prvo mesto v skupini je Györ, Krim pa se bo s Hrvaticami in Nemkami boril za drugo in tretje mesto ter posledično drugi del tekmovanja, kar je tudi cilj ljubljanskega kolektiva.

"S Podravko smo se že pomerili na nekaterih turnirjih, ampak ti niso relevantni. Se pa z njo lahko kosamo. Thüringer je bil za nas že v preteklosti težak tekmec, tudi tokrat bomo morale same sebe preseči, če bomo želele premagati Nemke. Kar zadeva Györ – proti njemu lahko samo sproščeno odigramo ti dve tekmi," o razmerju moči v skupini pravi vratarka Miša Marinček.

Okrepitev iz Angole ne bo v Ljubljano
Pomemben udarec za Krim in njegove ambicije je to, da trener Uroš Bregar ne bo mogel računati na pričakovani okrepitvi iz Angole, Azenaido Danilo Jose Carlos in Magdo Alfredo Cazanga, ki sta zaradi podpisa dvojne pogodbe suspendirani za en mesec (zaradi tako nizke kazni v Krimu razmišljajo o pritožbi na odločitev Mednarodne rokometne zveze) in tako ju ne bo v Ljubljano.

Bo pa ob nekaterih mladih igralkah ter Makedonki Sari Ristovski v bodoče Krimu pomagala Francozinja Marie-Paule Gnabouyou, 185 centimetrov visoka desna zunanja igralka, ki pa je zaradi rojstva otroka še ne bo takoj v kadru.

Kljub vsem zgodam in nezgodam pa v ljubljanskem taboru z nestrpnostjo čakajo na soboto. "Dolgo smo čakali, da se liga začne. Györ nam je nekako usojen, tretje leto zaporedoma že igramo z njim. Imamo nekaj majhnih zdravstvenih težav, denimo Tamara Mavsar ima zlomljen nos, Amra Pandžić bo še kak mesec odsotna, tako da bo zelo pestro. Obljubljam pa, da se bomo borili po najboljših močeh v tej sezoni," pravi Bregar.

Predlani poraz za 17, lani za devet
Glede uspeha proti prvemu tekmecu si ne dela utvar. "Krim nikoli še ni premagal Györa v Ligi prvakinj, je pa tam vedno lepo igrati. Res je, da nas je dve leti nazaj premagal za 17, lani ob naši precej boljši igri pa za devet. Takrat smo bili večinoma enakovredni, ampak na koncu pride njihova kakovost do izraza. Zdaj pa gradijo nekakšno norveško reprezentanco, cela zunanja linija je norveška, tudi krožna napadalka, pa vratarka. Okrepili so se še s francosko vratarko Amandine Leynaud, ki je bila na zadnjem zaključnem turnirju najkoristnejša igralka. Torej gre za nekakšen 'dream team'. Imajo veliko denarja in si lahko privoščijo tako atraktivno zasedbo," pojasnjuje Bregar.

Prav ta sanjska ekipa je tudi prvi favorit za končno zmago, po Bregarjevem mnenju v ožji krog favoritov sodijo še Bukarešta, ki se je okrepila z igralkami razpadlega Vardarja, tudi s Slovenkama Barbaro Lazović in Elizabeth Omoregie, Rostov-Don, pa tudi Budućnost, presenečenje bi lahko bila mlada ekipa Odenseja. Na stavnicah je visoko tudi francoski Brest, katerega članici sta tudi Ana Gros in Ema Hrvatin.

LIGA PRVAKINJ

SKUPINA C, 1. krog

Sobota ob 19.30:
GYÖR - KRIM MERCATOR

Nedelja ob 14.00:
THÜRINGER - PODRAVKA VEGETA

Krimovke za uvod proti evropskim prvakinjam