Varovance Ivana Vajdla najpomembnejše tekme v boju za osmino finala še čakajo. Gorenje bo po reprezentančnem premoru 16. novembra gostovalo pri La Rioji. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Varovance Ivana Vajdla najpomembnejše tekme v boju za osmino finala še čakajo. Gorenje bo po reprezentančnem premoru 16. novembra gostovalo pri La Rioji. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Staš Skube
Staš Skube je bil z osmimi goli najboljši strelec Gorenja. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Mads Mensah Larsen
Mads Mensah Larsen je Velenjčanom povzročal precej težav. Domačo mrežo je rešetal z zunanjih položajev in zabil sedem golov. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Velenjčani nemočni proti Aalborgu

Velenjčani so tekmo začeli dobro, nato pa gostom dovolili nekaj hitrih zadetkov. K sreči se je v drugi polovici prvega polčasa raziigral odlični Staš Skube, ki je bil z osmimi zadetki poleg Mortena Slundta tudi najboljši strelec tekme. Ta je velenjsko barko vodil do dveh izenačenj v prvem polčasu (9:9 in 10:10).

Ob polčasu so Danci vodili z 11:15, njihova prevlada se je nadaljevala tudi v drugem delu, v katerem so si zagotovili in večkrat izenačili najvišje vodstvo (+5). Prednost so uspešno zadržali do konca in z dvignjenimi rokami pričakali zadnji sodnikov žvižg. Velenjčani so sicer kar 11-krat izgubili žogo (Aalborg 5-krat).

Danci v zaključku polčasa nezgrešljivi
Velenjčani so tekmo začeli solidno, povedli so z 1:0, nato pa so bili v napadu prevečkrat neučakani in so priložnosti zapravljali z nepremišljenimi streli. Za nameček je vrata večkrat 'zaklenil' tudi Aalborgov vratar Ole Erevik, ki je bil tudi eden glavnih 'krivcev' za delni izid 1:5, s katerim so Danci povedli z 2:6. Po minuti odmora, ki jo je zahteval trener Gorenja Ivan Vajdl, so se 'ose' pobrale in začele lov na izenačenje. To jim je na krilih izjemnega Skubeta, ki je bil nerešljiva uganka za gostujočo ekipo, tudi uspelo. Kljub vsemu jim ni uspelo smukniti v vodstvo, medtem ko so Danci v zaključku prvega polčasa prestavili v višjo predstavo in na odmor odšli s prednostjo štirih zadetkov (11:15).

V drugem polčasu so zdesetkani gostje domače rokometaše v obup spravljali z dolgimi in učinkovitimi napadi, Velenjčani so vselej zaostajali za od tri do pet zadetkov, Danci so se na koncu izkazali za pretrd oreh.

Vajdl: V napadu nismo razvili igre
"Pregoreli smo v želji po zmagi. V obrambi je bilo premalo agresivnosti, čeprav smo vedeli, da je dansko največje orožje zunanja linija. Tudi v napadu nismo razvili igre. Preveč smo rinili skozi sredino, krila pa so ostajala sama in brez žog. Vsekakor še ni nič izgubljeno, a bo v nadaljevanju veliko težje," je po tekmi priznal trener Gorenja Vajdl.

4. krog, skupina D:
GORENJE VELENJE - AALBORG
25:30 (11:15)

Gorenje: Skube 8, K. Cehte 6, Dujmović 3 (1), S. Burić 3, Golčar 2, N. Cehte, Šoštarič in Bečiri po 1.

Aalborg: Slundt 8, Larsen 7, Tvedten 7 (1), Pedersen in Bagersted po 3, C. Jensen in Barud 1.

Sedemmetrovke: 3/4; 1/1

Izključitve: 4 min.; 4 min.


HAMBURG - DROTT HALMSTAD
39:30 (18:14)

LA RIOJA - FLENSBURG 32:32 (13:19)

Vrstni red: Hamburg 8, Flensburg 6, Aalborg 4, Gorenje in La Rioja 2, Halmstad 1.

Velenjčani nemočni proti Aalborgu