Rokometaši Celja Pivovarne Laško potujejo v Szeged z lepo popotnico – zmagama nad Flensburgom in Gorenjem. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško potujejo v Szeged z lepo popotnico – zmagama nad Flensburgom in Gorenjem. Foto: www.alesfevzer.com
Dean Bombač
Dean Bombač se je pred letošnjo sezono iz Kielc vrnil v Szeged, kjer je že igral med letoma 2014 in 2016. Foto: EPA
Celjani ostajajo "strup" za Velenjčane

Pick Szeged ima močan slovenski pridih, saj zanj igrajo štirje Slovenci: Dean Bombač, Matej Gaber, Nik Henigman in Mario Šoštarić. Pick je po treh krogih s tremi zmagami skupaj s PSG-jem na vrhu skupine B.

Tudi v dvoboju s Celjani je Pick Szeged favorit, zato ti v Szeged potujejo neobremenjeni. Celjska ekipa je po zmagah nad Flensburgom in Gorenjem znova zadihala bolj sproščeno. Celjani so odločeni, da če se bo ponudila možnost za presenečenje ali zmago, jo bodo poskušali zagrabiti.

Ocvirk: Moramo zaupati v svoje sposobnosti
"Ekipa Szegeda je močna, še okrepljena, njihova najboljša strelca sta njihova najvišja igralca, levi zunanji Richard Bodo in krožni igralec Bence Banhidi. Igra v veliki meri sloni na podajah na krožnega napadalca, ki ima 207 cm in 126 kg, kar pomeni, da ga je zelo težko zaustaviti. Tako se sama po sebi porajajo vprašanja, kako zaigrati proti njim, jim pustiti strele od daleč in zapirati črto, ali pa ravno obratno. Imajo širino, ki jim omogoča raznoliko igro, kreacija igre pa se vrti okoli Bombača. Ta veliko vodi žogo, spreminja igralna mesta in išče različne rešitve. V prvih treh krogih niso blesteli, a s trdno obrambo vseeno zmagali in tako poskrbeli za njihov najboljši začetek lige prvakov. V dveh dneh, ki sta pred nami, bomo pogledali, kako igrati, in naredili naš načrt. Iskali bomo svoje priložnosti, predvsem moramo zaupati v svoje sposobnosti in aktivirati rezerve in kvalitete, ki jih naša ekipa ima,"
pravi trener Celjanov Tomaž Ocvirk.

Pick Szeged je dve od treh tekem (v Zagrebu in Zaporožju) dobil z golom prednosti, medtem ko je Nantes doma premagal s 30:28.

Pick Szeged v medsebojnih dvobojih s Celjani vodi s 3:2 v zmagah. Ena tekma se je končala z remijem.

ROKOMET (M)

LIGA PRVAKOV

SKUPINA B, 4. krog

Sobota ob 17.30:
PICK SZEGED - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

PARIS SG - NANTES

Nedelja:
SKJERN - ZAGREB

FLENSBURG - MOTOR ZAPOROŽJE
31:24 (13:11)

Vrstni red: Paris SG in Pick Szeged po 6, Flensburg in Skjern po 4, Nantes, Zagreb in Celje P. L. po 2, Motor brez točke.


SKUPINA A, 4. krog

Sobota:
KIELCE - KRISTIANSTAD

BARCELONA - MONTPELLIER

MEŠKOV BREST - VESZPREM

VARDAR - RHEIN NECKAR LÖWEN

Vrstni red: Vardar 6, Rhein Neckar Löwen, Meškov Brest in Barcelona, Kielce 4, Veszprem 2, Montpellier in Kristianstad brez točke.

Celjani ostajajo "strup" za Velenjčane