Celjani so v Ligi prvakov na uvodu doživeli dva poraza. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so v Ligi prvakov na uvodu doživeli dva poraza. Foto: www.alesfevzer.com

Celjska zasedba je v preteklosti odigrala številne tekme z ekipo iz Flensburga, v lepem spominu sta ji ostala predvsem medsebojna dvoboja v sezoni 2003/04, ko jo je ukanila v velikem finalu in slavila svoj prvi in edini naslov.

Slovenski državni in pokalni prvaki so se v tem tednu ukvarjali predvsem z lastnimi težavami, vrh vsega pa je bila "sporazumna prekinitev pogodbe" s silno uspešnim trenerjem Brankom Tamšetom. Zamenjal ga je Ocvirk.

Dosedanjega prvega moža stroke za mladinski pogon pri Celju in specialista za telesno pripravo za uvod v Zlatorogu čaka potentna in skandinavsko obarvana nemška zasedba, ki si po sedmih odigranih tekmah s 100-odstotnim izkupičkom deli prvo mesto z Magdeburgom. V Ligo prvakov je krenila s polovičnim uspehom, po zmagi nad francoskim Nantesom je doma nepričakovano izgubila s hrvaškim Zagrebom, a to je ekipa, ki vselej cilja visoko na domači in mednarodni sceni. V prejšnji sezoni je drugič osvojila naslov nemškega prvaka, v evropski ligi prvakov pa je slavila v sezoni 2013/14.

"Flensburga ni treba preveč predstavljati. So vodilna ekipa bundeslige, kar potrjuje, da so kljub kadrovskim spremembam še vedno na najvišji ravni. Mi se moramo v tem trenutku ukvarjati predvsem s sabo, konsolidirati vrste in predvsem umiriti razmere iz zadnjih dni. Nimamo veliko časa, da bi kaj spreminjali, danes bomo opravili skupno druženje in pogovor z igralci, jutri pa nas čaka priprava na tekmo," je uvodoma dejal novi trener Celja in dodal: "V tem trenutku bi predvsem želel, da navijači podprejo ekipo. Uspeha nihče ne more doseči sam, to nam lahko uspe le s skupnimi močmi in ob podpori navijačev. Z mojimi varovanci bomo naredili vse, da bi nam to uspelo. Verjamem vanje, samo trdo delo prinaša rezultate."

Dvoboj slovenskega in nemškega prvaka se bo v nedeljo v dvorani Zlatorog začel ob 17. uri.

SKUPINA B, 2. krog

Sobota:
ZAGREB - PARIS SG

Nedelja ob 17.00:
CELJE PIV. LAŠKO - FLENSBURG

MOTOR ZAPOROŽJE - PICK SZEGED

NANTES - SKJERN

Vrstni red: Paris SG, Skjern in Pick Szeged po 4, Flensburg in Zagreb po 2, Nantes, Motor Zaporožje in Celje P. L. brez točke.