Nemški prvaki so se očitno sprijaznili z izpadom v Ligi prvakov. Foto: EPA
Nemški prvaki so se očitno sprijaznili z izpadom v Ligi prvakov. Foto: EPA

Evropska rokometna zveza, ki je med januarskim evropskim prvenstvom močno razburkala tudi slovensko športno javnost, se je zapletla v razhajanja na klubski ravni. Aktualni nemški prvak Rhein-Neckar Löwen bo zaradi spora z EHF-jem prvo tekmo osmine finala Lige prvakov pri poljskem klubu Kielce v soboto odigral z amatersko ekipo.
Kaj je razlog spora? EHF je določil termin prve tekme v Ligi prvakov za 24. marec, na dan, ko je bil v nemškem prvenstvu že določen veliki derbi med Kielom in Rhein Neckarjem. Iz tabora trenutno vodilne ekipe nemškega prvenstva so EHF-ju predlagali, da bi tekmo s Kielcami preložili za en dan, torej na nedeljo, a je krovna evropska zveza Nemce zavrnila.

Vodstvo nemškega kluba se je zato odločilo, da na tekmo Lige prvakov pošlje drugo moštvo, amaterske igralce, ki so v 3. nemški ligi. "Še vedno nam ni jasno, zakaj je EHF zavrnil naš predlog. Tekmo s Kielom bo prenašala televizija ARD, zato bo vsekakor bolj gledana kot pa tekma Lige prvakov," je izjavila izvršna direktorica kluba Jennifer Kettemann in posredno EHF-ju zadala še en udarec. Bundesliga je sponzorsko očitno precej močnejša in za nemške klube pomembnejša kot Liga prvakov.

Rhein-Neckar Löwen je sicer v letošnji sezoni že odigral tekmo Bundeslige in Ligo prvakov v manj kot 24 urah. Levi so v prvenstvu vodilna ekipa in imajo ob tekmi manj dve točki naskoka pred Flensburgom.