Klemen Ferlin se je izkazal z nizom obramb v drugem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Klemen Ferlin se je izkazal z nizom obramb v drugem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Malus je bil najboljši strelec tekme s petimi goli. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani znižali proračun, evropski velikani pa so ga povišali
Vratar Ferlin zrežiral prvo zmago Celja v Ligi prvakov

Tomaž Ocvirk, dozdajšnji trener mladincev, ki je tudi skrbel za kondicijsko pripravo članskega moštva, je na najboljši mogoč način debitiral na klopi najuspešnejšega slovenskega kluba. Vodstvo kluba je po porazu na derbiju državnega prvenstva v Ribnici zamenjalo Branka Tamšeta, ki je na klopi Celjanov sedel kar pet sezon.
Izjemna predstava vratarja Ferlina
Celjani, ki so v prvih dveh krogih izgubili proti Skjernu in PSG-ju, so tokrat pred 3.300 gledalci pokazali popolnoma drugačen obraz in bili vso tekmo enakovreden tekmec nemškim prvakom. Po zaslugi odličnega Klemna Ferlina, ki je obranil kar 47 odstotkov strelov, enkrat pa tudi zadel, jim je na koncu Nemce celo uspelo zlomiti.

Pri Celjanih sta med strelci s petimi oziroma štirimi goli izstopala Jaka Malus in David Razgor. Pri Nemcih sta po štiri gole dosegla Holger Glandorf in Rasmus Lauge Schmidt.

Flensburg ni unovčil celjskih težav v napadu
Celjani so dobro začeli, vendar jim ni uspelo uiti na več kot gol razlike. Gal Marguč je imel protinapad za 4:2, a je Benjamin Burić strel obranil. Po zgrešeni sedemmetrovki Draška Nenadića so v naslednjem napadu gostje prvič na tekmi povedli (7:6). V 21. minuti pri vodstvu Nemcev (7:8) je Ocvirk zahteval prvo minuto odmora, saj je bilo na strani domačega moštva kar nekaj nepotrebnih napak v napadu, a ta ni zalegla. Celjanom po izenačenju na 7:7 v 19. minuti ni uspelo zadeti kar devet minut, a so tudi gostje v tem času zadeli le dvakrat. Strelski mrk je uspelo prekiniti Malusu. Po minuti odmora gostov, v kateri je trener Flensburga Maik Machulla od svojih varovancev zahteval, da v zadnjih dveh minutah in pol vodstvo povišajo, se je Celjanom uspelo približati na gol zaostanka. Polčas se je tako končal z minimalno prednostjo nemških prvakov (10:11).

Ferlin zaklenil vrata v drugem polčasu
Na začetku drugega polčasa so Nemci takoj povedli za dva, potem pa so Celjani po odličnih obrambah Ferlina izenačili na 13:13. V 43. minuti so prišli do prvega vodstva po začetku tekme (16:15), potem pa so dvakrat zapored znova zadeli gostje. V zadnjih devet minut igre so Celjani vstopili z dvema goloma prednosti (20:18). Ferlin je nanizal nekaj odličnih obramb in Nemci so tvegali z igro brez vratarja, kar se jim ni obrestovalo, in znašli so se v izgubljenem položaju (22:18). Po uspešno izvedeni sedemmetrovki so se Nemci slabih pet minut pred koncem približali. Dve minuti pred koncem so imeli možnost za znižanje na gol zaostanka, a se je znova izkazal odlični Ferlin. Ko je Rok Ovniček zadel sedemmetrovko 30 sekund pred koncem, je postalo jasno, da bo zmaga ostala doma.

V prihodnjem krogu čaka Celjane gostovanje na Madžarskem pri Pick Szegedu.

Skupina B, 3. krog:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - FLENSBURG
23:20 (10:11)
3.300 gledalcev

Celje Pivovarna Laško: Ferlin 1, Panjtar, Vujović 1, Jurečič 2, Malus 5, Kljun, Razgor 4 (2), Ovniček 1 (1), Marguč 1, Šarac 1, Grošelj 1, Nenadić 2 (1), Kodrin 2, Horžen 1, Anić 1, Bećiri.

Flensburg: Burić, Bergerud, Karlsson, Golla 3, Hald Jensen, Glandorf 4, Svan, Wanne 1 (1), Jeppsson 1, Joendal 1 (1), Steinhauser 3, Zachariassen, Gottfridsson 2, Lauge Schmidt 4, Baijens, Röd 1.

7-metrovke: 4/6; 2/3

Izključitve: 2; 8 min.


ZAGREB - PARIS SG
21:32 (9:15)
Potočnik brez gola, Kastelic je branil za Zagreb.

MOTOR ZAPOROŽJE - PICK SZEGED
31:32 (13:19)
Šoštarič 8, Bombač 4, Gaber 1 za Pick Szeged.

NANTES - SKJERN
35:27 (17:16)
Grebenc 3 za Skjern.

Vrstni red: Paris SG in Pick Szeged po 6, Skjern 4, Nantes, Flensburg, Zagreb in in Celje P. L. po 2, Motor brez točke.


Skupina A, 3. krog:
RHEIN NECKAR LÖWEN - MEŠKOV BREST
33:27 (18:13)
Poteko 3 in Razgor 1 gol za M. Brest.

VESZPREM - VARDAR
25:27 (11:13)
Gajić 5, Mačkovšek 4, Blagotinšek 2; St. Skube 2.

KRISTIANSTAD - BARCELONA
25:44 (14:19)
Dolenec 7 za Barcelono.

MONTPELLIER - KIELCE
26:29 (14:16)
Kavtičnik 1; Janc 5.

Vrstni red: Vardar 6, Rhein Neckar Löwen, Meškov Brest in Barcelona, Kielce 4, Veszprem 2, Montpellier in Kristianstad brez točke.

Celjani znižali proračun, evropski velikani pa so ga povišali
Vratar Ferlin zrežiral prvo zmago Celja v Ligi prvakov