Madžarski silaki na čelu s prvim zvezdnikom, 207 cm visokim Laszlom Nagyjem, so na začetku drugega polčasa ustavili celjski napad. V primežu Nagyja se je znašel Miha Zarabec. Foto: BoBo
Madžarski silaki na čelu s prvim zvezdnikom, 207 cm visokim Laszlom Nagyjem, so na začetku drugega polčasa ustavili celjski napad. V primežu Nagyja se je znašel Miha Zarabec. Foto: BoBo
Matic Grošelj
Ob odsotnosti poškodovanega Žige Mlakarja je priložnost na desnem zunanjem dobil 18-letni Matic Grošelj. Foto: BoBo
Luka Žvižej
Luka Žvižej je v eni izmed akcij takole matiral sicer odličnega vratarja Rolanda Miklerja. Foto: BoBo
Momir Ilić
Momir Ilić je bil ob Renatu Suliću najboljši strelec Veszprema. Dosegel je šest golov. Foto: BoBo
Celje Pivovarna Laško
V Zlatorogu, kjer so praznovali tudi 70 let rokometa v Celju, se je zbralo slabih 4.000 gledalcev. Foto: BoBo

Pred začetkom srečanja je Bojan Cizej, predsednik celjskega kluba, ki v teh dneh zaznamuje 70 let svojega obstoja, podelil dres olimpijski prvakinji v judu Tini Trstenjak. Ta je nato tudi izvedla prvi met na tekmi.

Pivovarji držali priključek z Veszpremom
Celjani, ki niso mogli računati na poškodovanega Žigo Mlakarja, so dobro odprli tekmo in v začetnih minutah držali korak s favoriziranimi gosti. Semafor je tako v 10. minuti kazal 5:5. A nato je fizično močnejši Veszprem stisnil v obrambi, pivovarji so vse težje dosegali zadetke. Razlika je počasi začela naraščati. Pri 13:9 v 23. minuti je trener domačih Branko Tamše vzel minuto odmora. Po njej je Tilen Kodrin ob dveh igralcih več končal celjsko strelsko "sušo" za 13:10. Slovenski prvaki so imeli nato priložnost za priključek, a je vratar Roland Mikler zapored ubranil sedemmetrovki Jaki Malusu in Galu Marguču. Je pa slednji izkoristil "najstrožjo kazen" nekaj sekund pred koncem prvega polčasa za 12:15.

Madžarski prvaki dodali plin
Celjani so drugi del odprli slabo, saj je Veszprem v štirih minutah naredil delni izid 5:0, tako da se je odlepil na +8. Zadetek za 20:12 je zabil Gašper Marguč. Prvi gol za domače je po skoraj šestih minutah dosegel Malus. Izkušeni Veszpremovi legionarji tudi v nadaljevanju niso popuščali, medtem ko golobradi celjski mladci nikakor niso našli rešitev v napadu. Robustni švedski krožni napadalec Andreas Nilsson je tako v 41. minuti povišal na +12 (26:14).

Blaž Janc najboljši strelec tekme
Celjani so bili razbiti, srečanje pa odločeno. Pivovarjem je do konca uspelo več kot prepoloviti zaostanek, a zmaga gostov seveda ni bila v nobenem trenutku ogrožena. Blaž Janc je bil s sedmimi goli najboljši strelec tekme.

V sredo prvi slovenski derbi v Rdeči dvorani
V Ligi Seha letos igra deset klubov. Poleg Celjanov slovenski rokomet predstavlja še Gorenje. Oba slovenska kluba se bosta v derbiju v Rdeči dvorani pomerila že prihajajočo sredo.

LIGA SEHA

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - VESZPREM
29:34 (12:15)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić 1, Malus 2 (1), Babarskas 2, Janc 7, Razgor, Suholežnik, Marguč 3 (1), Grošelj 2, Poteko 1, Zarabec 4, Kodrin 2, Fižuleto, Mačkovšek 1, Žvižej 1, Bećiri 3.

Veszprem: Mikler, Alilović, Ivanscik, Schuch, Ilić 6 (3), Gajič 2 (1), Nilsson 3, Nagy 2, Ugalde 5, Marguč 2, Rodriduez 2, Ancsin 3, Terzić, Sulić 6, Lekai 1, Slišković 2.

Sedemmetrovke: 2/5; 4/4

Izključitve: 12 min; 20 min

: Schuch 35./Veszprem



VARDAR - MEŠKOV BREST 34:34

Torek:
METALURG SKOPJE - VARDAR

Sreda ob 18.00:
GORENJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
MEŠKOV BREST - IZVIĐAČ CO
PPD ZAGREB - NEXE

Sobota, 10. septembra, ob 18.00:
TATRAN - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Nedelja, 11. septembra, ob 17.00:
GORENJE - NEXE

Veszprem za začetek Lige Seha ugnal Celje
V Celju slavnostna akademija ob 70-letnici rokometa
Veszprem za začetek Lige Seha ugnal Celje
V Celju slavnostna akademija ob 70-letnici rokometa