Borut Mačkovšek je pogodbo s Celjem Pivovarno Laško podaljšal do leta 2020. Za pivovarje je zbral 168 nastopov in dosegel 548 zadetkov. Kot član slovenske reprezentance je do zdaj zbral 77 nastopov, na katerih je dosegel 161 zadetkov in je eden izmed šesterice slovenskih reprezentantov, ki prihajajo iz Celja. Foto: www.alesfevzer.com
Borut Mačkovšek je pogodbo s Celjem Pivovarno Laško podaljšal do leta 2020. Za pivovarje je zbral 168 nastopov in dosegel 548 zadetkov. Kot član slovenske reprezentance je do zdaj zbral 77 nastopov, na katerih je dosegel 161 zadetkov in je eden izmed šesterice slovenskih reprezentantov, ki prihajajo iz Celja. Foto: www.alesfevzer.com

V zadnjem krogu je celjska zasedba pustila dober vtis pri zvezdniškem Parizu, pričakovano pa ni bilo možnosti za presenečenje. Tokrat je jasno, da bo zadovoljstvo v Zlatorog prinesla le zmaga, tako da gre za po psihološki plati eno najzahtevnejših tekem Celja v tej sezoni Lige prvakov.

Slovenski in beloruski prvak sta se v pretekli sezoni pomerila kar štirikrat, po dvakrat v Ligi prvakov in Ligi Seha, oba dvoboja v Ligi prvakov sta se končala z remijem.

Pritisk naj bi bolj čutili Belorusi
"Zelo zanimivo je spremljati ekipo Bresta od meseca avgusta, ko smo se pomerili na pripravljalnem obračunu. Iz dneva v dan raste, ima vrhunske posameznike. Gre za ekipo, ki lahko premaga prav vsakega tekmeca v naši skupini. Pričakujem zelo zanimivo tekmo, kolikor pa vem, je na njihovo ekipo zelo velik pritisk in pričakovanje, da bodo to tekmo v Celju dobili. Upam, da bomo to izkoristili sebi v korist," je povedal trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše.

Večjih neznank med nasprotnikoma ni: "Pri njih lahko 'pada z vseh strani', povsod imajo dobro pokrite položaje, res bo treba biti ves čas maksimalno zbran v obrambi. Moramo ji vsiliti svoj hiter ritem igre, verjamem, da je to ključ do naše zmage," meni Gal Marguč.

Meškov četrti v skupini B
Za belorusko ekipo igrata otroka celjskega kluba Vid Poteko in Simon Razgor, v mesto ob Savinji pa prihaja z lepo popotnico. V prejšnjem krogu je namreč dokaj zanesljivo v gosteh premagala Aalborg s 23:20 in je po štirih tekmah na četrtem mestu v skupini B. Na dosedanjih tekmah je poleg Aalborga premagala še Vive Kielce in izgubila proti PSG-ju in Veszpremu. Celjska zasedba je na štirih tekmah ugnala nove sezone premagala Vive Kielce in izgubila proti Veszpremu, Aalborgu in PSG-ju.

Pred tekmo z ekipo Meškov, na kateri bodo Celjani igrali v rožnatih dresih (zaradi podpore združenju Europa Donna Slovenija), je Borut Mačkovšek podaljšal pogodbo do leta 2020: "V Celju se počutim najbolje, tako jaz kot moja družina. Razmere za delo pa so vrhunske. Smo odlična 'klapa', fantastično se razumemo, dobro delujemo na igrišču, imamo odličnega trenerja," je ob podpisu nove pogodbe dejal Mačkovšek, ki se je v Celje preselil s petnajstimi leti iz Izole.

Gorenje v Skandinavijo brez Grebenca
V nedeljo bodo v Ligi prvakov nastopili tudi rokometaši Gorenja. V skupini C bodo gostovali pri norveškem Elverumu, kjer igra Slovenec Tine Poklar. "Ose" bodo v Skandinavijo odpotovale oslabljene in brez reprezentanta Jana Grebenca, ki bo zaradi poškodbe levega gležnja predvidoma odsoten štiri tedne.


Liga prvakov, 5. krog
SKUPINA B, sobota ob 19.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MEŠKOV BREST
Nedelja ob 16.50:
AALBORG - PSG
Ob 18.30: KIEL - FLENSBURG
Ob 19.00: KIELCE - VESZPREM
Vrstni red: Veszprem 8, PSG 6, Flensburg 5, Meškov 4, Kielce 3, Aalborg, Celje Piv. Laško in Kiel po 2.

SKUPINA C, četrtek:
KADETTEN - SKJERN
Nedelja ob 17.00:
ELVERUM - GORENJE VELENJE
DINAMO BUKAREŠTA - ADEMAR LEON
Vrstni red: Skjern, Gorenje 6, Kadetten, Elverum 4, Ademar, Dinamo 2.