Borut Mačkovšek v drugem delu sezone kaže svoj razkošen talent. Foto: Aleš Fevžer
Borut Mačkovšek v drugem delu sezone kaže svoj razkošen talent. Foto: Aleš Fevžer
Borut Mačkovšek
Pivovarji so v letošnji sezoni že osvojili pokal, zdaj jih čaka še lov za Gorenjem v državnem prvenstvu. Foto: Aleš Fevžer

20-letni in 203 cm visoki Izolan je posebej blestel v Zlatorogu, ko je Nemcem natresel 13 golov. "Zagotovo sem odigral tekmo kariere, žal pa je bil Hamburg premočan. Rajši bi videl, da jaz ne bi dal toliko golov, pa da bi ekipa zmagala," pravi Mačkovšek.



Osebno sezone sicer niste začeli najbolje, nato pa ste igrali vse bolje. Kdaj se je zgodil preobrat?
Mislim, da se je preobrat zgodil na svetovnem prvenstvu v Španiji. Tam sem nekako pokazal svojo formo, celotno prvenstvo sem odigral v redu. V klubu se je nato forma le še stopnjevala.

Imate vzornika?
Imam. V rokometu je to Sergej Rutenka, sicer pa Michael Jordan.

Glede na to, da je Jordan vaš vzornik, ste kdaj mogoče razmišljali o igranju košarke?
Nikoli nisem razmišljal, niti je nisem treniral. Tudi v Izoli, kjer sem začel trenirati rokomet, ni bilo košarkarskega kluba. Rad pogledam kakšno košarkarsko tekmo, a se v košarki profesionalno ne vidim. Jordan je pa moj vzornik, ker je bil ne samo dober športnik, ampak je tudi dober človek in motivator.

Po izpadu iz evropskih tekmovanj vas zdaj čaka še boj za državni naslov, kjer imate tri točke zaostanka za Gorenjem. Kakšen razplet napovedujete?
Imamo dobre možnosti za naslov, čeprav imamo dosti poškodovanih igralcev, tako da ima Gorenje širši izbor rokometašev. Kažemo dobre igre in bi bil že čas, da vrnemo lovoriko v Celje.

Po koncu sezone zapuščate Celje. Zakaj ste se odločili za Hannover?
Najprej je bil v igri Flensburg, a se ni dogovoril s Celjem za odškodnino. Nato sem se odločil za Hannover, ki mi je ponudil dobre pogoje in predstavil ambicije, s katerimi sem bil zadovoljen tudi sam.

Velikonočne praznike boste preživeli na reprezentančnih pripravah, saj vas naslednji teden čakata kvalifikacijski tekmi z Islandijo. Ali je mogoče dobiti obe tekmi?
V Sloveniji bi jih morali premagati, medtem ko bo na Islandiji težje, saj gre vendarle za igralce, ki nastopajo v najmočnejših klubih.