V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Branko Vujović z devetimi goli. Foto: www.alesfevzer.com
V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Branko Vujović z devetimi goli. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani brez senzacije v Nemčiji

Na sever Nemčije so se Celjani odpravili precej oslabljeni in brez dveh nosilcev igre - Luka Mitrović bo zaradi strganih kolenskih križnih vezi odsoten do konca sezone, Žiga Mlakar je na četrtkovi reprezentančni tekmi proti Hrvaški v Ljubljani utrpel zlom dlančne kosti, zdravstvene težave pa ima tudi Borut Mačkovšek, ki je še vedno v obdobju rehabilitacije poškodovanega komolca -, a vseeno so se uspešno kosali z močnim tekmecem večji del tekme. Zmagovalec je bil odločen v zadnjih 15 minutah.

Dodatne skrbi sta Branku Tamšetu povzročila sodnika Martin Gjeding in Mads Hansen, ki sta že po pičlih dveh minutah igre pokazala rdeči karton Maticu Suholežniku.

Celjani so pomanjkanje izkušenj nadomestili z bojevito in srčno igro v obrambi, v napadu pa so imeli bolj ali manj vseskozi rešitve za domači obrambni blok. Na krilih razpoloženega Branka Vujovića - v uvodnih petnajstih minutah je dosegel pet, na koncu pa devet golov, kar je njegov strelski rekord v Ligi prvakov - so favoriziranim gostiteljem vseskozi dihali za ovratnik, najbolj kritične trenutke v prvi polovici tekme pa so imeli med 23. in 26. minuto, ko so si pridelali zaostanek treh golov (12:15). V sami končnici so naredili delni izid 2:0 in znižali na 14:15, polčas pa končali z zaostankom enega gola (15:16).

Slovenski prvaki so bili v prvem polčasu navkljub osmim tehničnim napakam popolnoma konkurenčni nemškim podprvakom, drugo polovico tekme pa so začeli na najboljši mogoči način. Po golih vratarja Urbana Lesjaka prek celotnega igrišča in Vujovića so povedli s 17:16, atletsko zelo sposobnim gostiteljem pa kljubovali tudi v prvi polovici drugega polčasa.

Gostitelji so šele v zadnjih petnajstih minutah igre s svojo tradicionalno igro "teci in vrzi" zlomili odpor zdesetkanih Celjanov, ki so po golu Vujovića še v 45. minuti vodili s 23:22. A gostitelji so jim v naslednjih štirih minutah po delnem izidu 4:0 ušli na tri gole (23:26), največji primanjkljaj pa so si pridelali ob koncu tekme, ko so imeli dva rokometaša manj na igrišču (27:33).

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 12. novembra, gostovala pri nemškem Kielu, kjer igra Slovenec Miha Zarabec.

LIGA PRVAKOV, 6. KROG

SKUPINA B

FLENSBURG - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
33:28 (16:15)

Flensburg: Andersson, Möller, Karlsson, Glandorf 2, Mogensen 2, Svan 7, Wanne 3, Jeppsson, Steinhauser, Heinl 3, Zachariassen 1, Toft Hansen 1, Lauge 5, Mahe 5, Röd 4.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak 1, Panjtar, Dobaj, Vujović 9, Jurečič, Malus 2, Razgor, Suholežnik, Marguč 8, Grošelj, Kodrin 3, Makuc, Anić 1, Dušebajev 2, Bečiri 2.

Sedemmetrovke: 2/2; 1/1
Izključitve: 8 min; 8 min
RK: Suholežnik 2./Celje PL
4.800 gledalcev.

Sobota:
VESZPREM - AALBORG
MEŠKOV BREST - KIEL

Nedelja:
PSG - KIELCE

Vrstni red: Veszprem 9, PSG in Flensburg po 8, Meškov 5, Kielce 4, Celje in Kiel po 3, Aalborg 2.


SKUPINA A

Sobota:
BARCELONA - ZAGREB
KRISTIANSTAD - VARDAR

Nedelja:
PICK SZEGED - RHEIN NECKAR
WISLA PLOCK - NANTES

Vrstni red: Vardar 9, RNL 8, Pick Szeged in Barcelona po 7, Nantes 5, Zagreb 2, Kristianstad in Wisla Plock po 1.


SKUPINA C

Sobota ob 19.30:
GORENJE VELENJE - ELVERUM
ADEMAR LEON - DINAMO BUKAREŠTA

Nedelja:
SKJERN - KADETTEN

Vrstni red: Skjern, Kadetten, Elverum in Gorenje po 6, Ademar 4, Dinamo 2.


SKUPINA D

Sobota:
MONTPELLIER - SPORTING
MOTOR ZAPOROŽJE - BEŠIKTAŠ

Nedelja:
METALURG - ČEH. MEDVEDI

Vrstni red: Montpellier 10, Zaporožje 6, Bešiktaš in Metalurg po 5, Sporting 4, Čehovski medvedi 0.

Celjani brez senzacije v Nemčiji