Klemen Cehte se vrača v izbrano vrsto. Foto: EPA
Klemen Cehte se vrača v izbrano vrsto. Foto: EPA

Med 21 igralci je tudi povratnik Klemen Cehte. Po Denićevem mnenju si je levi zunanji igralec moštva Pays D'Aix - ne glede na nekatere nesporazume iz preteklosti - mesto znotraj reprezentance zaslužil z dobrimi predstavami v francoskem prvenstvu. "Upam, da bo sprejel poziv in postal resen del zdajšnje ekipe," je ob njegovem vpoklicu dejal Denić.

Cilj Slovencev na domači tekmi s Slovaško v Kopru 29. oktobra in gostovanju pri Latviji 1. novembra so štiri točke. Po mnenju Denića je trenutno najbolj problematičen položaj na mestu levega zunanjega. "Nastopa Mačkovška in Skubeta, ki bo danes opravil magnetno resonanco, sta še vedno vprašljiva. Morebitno vrzel na tem položaju moramo zapolniti drugače. Ena izmed rešitev je Cehte. Upam, da bo zgrabil priložnost in ponovno zaigral za reprezentanco," je dejal Denić.

Poleg Skubeta in Mačkovška imata zdravstvene težave tudi Uroš Zorman in Dragan Gajić, prav vsi igralci pa se bodo udeležili priprav na Obali, ki se bodo začele 26. oktobra.

Vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Primož Prošt (Göppingen) in Gorazd Škof (Nantes)

Krilni igralci: Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Simon Razgor (Brest Meškov)

Zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Klemen Cehte (Pays D'Aix), Jure Dolenec, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško), Sebastian Skube (Bjerringbro-Silkeborg), David Špiler (Brest Meškov) in Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce)

Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Tremblay), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse)