Nejc Cehte je dobil priložnost namesto poškodovanega Žiga Mlakarja. Foto: www.alesfevzer.com
Nejc Cehte je dobil priložnost namesto poškodovanega Žiga Mlakarja. Foto: www.alesfevzer.com

26-letni desni zunanji igralec Celja, ki je v tej sezoni Lige prvakov in Lige Seha dosegel že 43 golov, si je na treningu celjske ekipe poškodoval mečno mišico in naj bi bil z igrišč odsoten vsaj 14 dni. Mlakar je zaradi poškodbe kolena izpustil že olimpijske igre v Riu.

Na Vujovićevem spisku bo Mlakarja zamenjal 24-letni rokometaš Gorenja Nejc Cehte, ki je doslej za člansko izbrano vrsto zaigral dvakrat: pred tremi leti je nastopil na dveh pripravljalnih dvobojih proti Nemcem. Brestaničan, ki za velenjsko moštvo igra od leta 2013, je v tej sezoni lige SEHA dosegel 19 zadetkov.

Zbor reprezentantov, med katerimi bo tudi Uroš Zorman (čeprav je nakazal, da končuje reprezentančno zgodbo), bo v nedeljo v Velenju, kjer bo 2. novembra na sporedu tudi prva tekma kvalifikacij proti Švici.

V jesenskem ciklu bo Slovenija igrala še tekmo v gosteh proti Portugalski 6. novembra.

Vujovićev seznam:
Vratarji: Matevž Skok (Zagreb), Gorazd Škof (Paris St. Germain), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško) in Primož Prošt (Göppingen);

Krilni igralci:
Darko Cingesar (Zagreb), Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško) in Gašper Marguč (Veszprem);

Zunanji igralci:
Nik Henigman, Jan Grebenc (oba Riko Ribnica), Vid Kavtičnik, Jure Dolenec (oba Montpellier), Uroš Zorman, Dean Bombač (oba Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško) in Marko Bezjak (Magdeburg), Nejc Cehte (Gorenje Velenje);

Krožni napadalci:
Blaž Blagotinšek (Veszprem), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Pick Szeged).