Prizor s treniga v Zrečah. Jure Natek (desno) v pogovoru z Deanom Bombačem. Foto: www.alesfevzer.com
Prizor s treniga v Zrečah. Jure Natek (desno) v pogovoru z Deanom Bombačem. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Natek
Jure Natek si bo na položaju desnega zunanjega delil minutažo z Juretom Dolencem. Foto: Aleš Fevžer

32-letni član Magdeburga bo za reprezentanco na velikem tekmovanju zaigral prvič po letu 2010, zato se prvenstva še posebej veseli.

Tudi Natek ne skriva velikih ambicij in ciljev, a se hkrati zaveda, da lahkih tekem v Katarju ne bo.


Zaradi klubskih obveznosti ste na zbor prišli nekaj dni pozneje. Prve treninge ste že opravili. Kakšni so vtisi?
Vzdušje je v redu, to je že stalnica v zadnjih časih. Sicer se že malo čuti napetost, saj se prvenstvo približuje, ampak tudi to je dobro. Mislim, da smo pridni, da dobro delamo, treniramo, in to je to.

Če se ne motim, bo to vaše prvo veliko tekmovanje po evropskem prvenstvu leta 2010. Je kaj treme?
Treme ni, prvenstva se veselim. Res pa je že kar nekaj časa od tega, odkar sem bil na velikem tekmovanju.

Zdi se, da ima reprezentanca kljub nekaj težavam s poškodbami dobro pokrite vse položaje. Kapetan Uroš Zorman meni, da je še močnejša, kot je bila pred dvema letoma v Španiji, ko je bila četrta. Kakšna je vaša ocena njene moči?
Če bi se izkazalo, da smo še močnejši, bi bilo to super. Meni je težko govoriti, saj me takrat ni bilo zraven. Mislim, da imamo širino, ki je do zdaj še nismo imeli. A to še ne zagotavlja ničesar. Kakovost je treba pokazati tudi na igrišču.

Žreb v Katarju je vsaj na prvi pogled ugoden, tudi za naprej v osmini finala. Je to realna ocena ali je varljiva?
Težko je reči. Zagotovo smo takrat, ko je bil žreb, delali kalkulacije. A ko se začne prvenstvo, razmišljaš le o naslednji tekmi. Želimo priti iz skupine v čim boljšem položaju. Niti slučajno pa ne razmišljamo o tem, kdo bi bil lahko nasprotnik v osmini finala.

Cilje te reprezentance je jasen, olimpijske kvalifikacije, za kar bo treba osvojiti vsaj sedmo mesto. Bo šlo? Se lahko kje zalomi?
Zalomi se lahko na vsaki tekmi, če ne bomo pravi. Dejstvo je, da smo si tako sami kot tudi javnost postavili visoke cilje. S tem smo prevzeli neko odgovornost, hkrati pa to kaže tudi na našo ambicioznost. Zastavljeni cilji so vsekakor uresničljivi.

Koga vi vidite kot glavnega favorita prvenstva?
Nisem razmišljal o tem, kdo je dober in kdo ne, kdo je poškodovan in kdo ne. Zagotovo se ve za širši krog favoritov. Sam in soigralci pa si želimo, da se tudi mi vrinemo v boj za najvišja mesta. Drugo me ne zanima. Če se malo pošalim, vseeno mi je, kdo bo naš nasprotnik v polfinalu.

Po 20 krogih nemškega prvenstva je Magdeburg na četrtem mestu. Sami ste dosegli 58 golov. Kako ste zadovoljni s klubskim izkupičkom in z vašim osebnim?
V klubu nam gre za zdaj super. Takšnih rezultatov ni nihče pričakoval. Uvrstitev je vrhunska. Seveda bi bili lahko mi vsi z menoj na čelu še boljši. Sam se sicer težko ocenjujem, bi pa rekel, da sem soliden. Glavno je, da sva s soigralcem (Andreasom Rojewskim, op. a.), s katerim se izmenjujeva na položaju, zdrava, tako da ne prihaja do prehudih obremenitev.