Matjaž Brumen se je pozdravil. Foto: RTV SLO
Matjaž Brumen se je pozdravil. Foto: RTV SLO
Navijači Celja Pivovarne Laško
Tudi za navijače Celja Pivovarne Laško bo sobotna tekma generalka pred gostovanjem Gummersbacha, ki je edino v tej sezoni Lige prvakov porazilo Celjane. Foto: RTV SLO
V Zlatorogu ne bo mraz

Na Norveškem je bilo ob uvodu v letošnjo sezono Lige prvakov 26:37, tako da o zmagi niti zdaj ne gre dvomiti. Trener Kasim Kamenica vseeno opozarja na resen pristop, saj je Celje takrat igralo najbolje, Sandefjord pa najslabše v sezoni. Želi si polno dvorano Zlatorog, med drugim tudi zato, da se bodo na peklensko vzdušje navadili nekateri celjski novinci, tako da ne bo teden kasneje, ko pride "na obisk" Gummersbach, kakega šoka.

Viroza že pozdravljena
V moštvu ni nobenih težav več. Viroze, ki so mučile Edija Kokšarova, Gorazda Škofa, Dušana Podpečana, Miladina Kozlino in Matjaža Brumna, so mimo. Celjski strateg bo ekipo spet določil tik pred tekmo: "Sestavo moštva bom izbral uro in pol pred tekmo. Nekateri so v zadnjih dneh odigrali večje število srečanj, drugi pač ne. Ob tem pa bom skušal tudi na sobotni tekmi odigrati nekatere taktične različice za dvoboj z Gummersbachom."

V tej sezoni premagali le Islandce
Moštvo Sandefjorda velja za tipičnega predstavnika skandinavskega rokometa, ki največkrat igra obrambi 6-0 in 5-1. Nastop v Ligi prvakov si je zagotovil prek kvalifikacij. Edino zmago v tej sezoni je dosegel v 3. krogu proti Fram Reykjavik, ki ga je premagal s 35:26, pri čemer je Geir Jomaas dosegel deset golov. V moštvu ni Neskandinavcev. Tekma v soboto se bo začela ob 18.15.

Skupina F, sobota ob 18.15:
CELJE P. LAŠKO - SANDEFJORD

GUMMERSBACH - FRAM REYKJAVIK 38:29 (19:15)

 
Lestvica:                           
GUMMERSBACH     5  5 0 0  183:146 10
CELJE P. LAŠKO 4 3 0 1 136:114 6
SANDEFJORD 4 1 0 3 121:136 2
REYKJAVIK 5 0 0 5 135:179 0
V Zlatorogu ne bo mraz