Niko Medved je bil v Rdeči dvorani z osmimi goli najboljši strelec, že do polčasa je zadel petkrat. Foto: www.alesfevzer.com
Niko Medved je bil v Rdeči dvorani z osmimi goli najboljši strelec, že do polčasa je zadel petkrat. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje v nekaj sanjskih minutah do visoke prednosti

Čeprav je Dinamo že pred 8. krogom predtekmovanja Lige prvakov izgubil vse možnosti, da bi se zavihtel na prvo ali drugo mesto v skupini C, ki prinašata dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop v osmini finala, se je kar dolgo upiral Gorenju, po izenačenju na 18 pa je Gorenje prestavilo v višjo prestavo. Prvi strelec tekme Niko Medved (osem golov) je po protinapadu zadel za 21:19, nato je dosegel še svoj osmi zadetek (iz prav toliko strelov na gol) za 22:19.

Klemen Ferlin je zaklenil vrata, velenjski napad pa je nenasitno polnil gol Dinama. Matjaž Brumen (šest golov) je bil dvakrat zapored natančen s sedemmetrovke in povišal na 30:23, razlika pa je dosegla celo osem zadetkov (31:23), tako da finiš tekme ni bil razburljiv, čeprav je Gorenje v zadnjih desetih minutah doseglo vsega dva zadetka.

V prvem polčasu velenjski ekipi še ni uspelo streti odpora romunskih prvakov. Nejc Cehte je v 18. minuti z "bombo" od prečke poskrbel za vodstvo z 11:10, v 22. minuti je po protinapadu zadel Matic Verdinek (14:12), nato je bil uspešen še Rok Golčar za 15:12. Po delnem izidu 4:1 je Gorenje vendarle lažje zadihalo in šlo na odmor s prednostjo 17:15.

Gorenje tako ohranja upe na osmino finala, do konca predtekmovanja bo 25. novembra gostilo Kaddeten Schaffhausen, 3. decembra pa gostovalo pri Skjernu.

Rokometaše Celja Pivovarne Laško v nedeljo v Zlatorogu čaka dvoboj s Kielom.


Liga prvakov, skupina C, 8. krog:
GORENJE VELENJE - DINAMO BUKAREŠTA
33:29 (17:15)

Gorenje: Cehte 3, Medved 8 (2), Haseljić, Ovniček 2, Ferlin, Grebenc, Toskić 4, Drobež, Potočnik 3, Golčar 2, Markotić 1, Verdinek 2, Kleč, Zaponšek, Brumen 6 (3), Pejović 2.

Dinamo Bukarešta: Descat 2 (2), S. Esteki, Mironescu 2, Heidarirad, Sandru 6, Gavriloaia 2, A. Esteki 3 Komogorov 5, Mocanu 7, Bera 2, Mousavi, Sajin.

Sedemmetrovke: 6/5; 3/2

Izključitve: 4 min; 12 min.


KADETTEN - ADEMAR LEON
23:24 (10:15)

Nedelja:
SKJERN - ELVERUM
Vrstni red: Skjern, Gorenje in Ademar po 10, Elverum 8, Kadetten 6, Dinamo Bukarešta 2.

Gorenje v nekaj sanjskih minutah do visoke prednosti