Le kako se bo v finalu Atletico lotil Filipa Jiche? Foto: EPA
Le kako se bo v finalu Atletico lotil Filipa Jiche? Foto: EPA
Thierry Omeyer
Thierry Omeyer je bil znova veliki Kielov junak. Foto: EPA

Veliki junak pri zmagovalcih je bil francoski veteran vratar Thierry Omeyer, ki je v zaključku ubranil priložnost Ivana Ninčevića za izenačenje. Sicer je bil znova nenadkriljiv češki superzvezdnik Filip Jicha, ki je bil z naskokom najboljši strelec pri zmagovalcih. Dosegel je kar 11 golov. Berlinčani niso nikoli vodili, zlasti zanesljiv pa je bil Kiel v prvem polčasu, ko je po golih Jiche in Kima Anderssona v 18. minuti prišel do najvišje prednosti na tekmi - šest golov (5:11).

Füchse je prvič na tekmi izenačil v 54. minuti po zadetku Torstena Laena (23:23), nato pa je zadnja dva Kielova zadetka dosegel Jicha. Omeyer je sicer zbral devet obramb. "Zebre" so v letošnji sezoni že osvojile nemško prvenstvo in pokal.

Enajstica tudi za Lazarova v drugem polfinalu
V finalu se bodo nemški prvaki pomerili s španskim velikanom Atleticom iz Madrida, ki je v drugem polfinalu s 25:23 izločil Köbenhavn. Španci, ob polčasu so zaostajali za tri gole, so enajst minut pred koncem po golih Eduarda Fernandeza in Joana Canellasa povedli s 23:21, prednost pa zadržali vse do konca tekme. Koebenhavn je španski zasedbi neprestano dihal za ovratnik, zadnji žebelj v tekmečevo krsto pa je 30 sekund pred koncem dosegel Canellas za končnih 25:23. 11 golov je dosegel Kiril Lazarov.

Liga prvakov
Zaključni turnir, Köln

Polfinale:
Füchse Berlin - KIEL 24:25 (12:15)
Petersson 7, Jaszka 6, Christopherson in Romero po 3, Pevnov 2, Laen, Ninčević in Bult po 1; Jicha 11, Andersson in Ahlm po 3, Ilić, Narcisse, Sprenger in Lündstrom po 2.

ATLETICO MADRID - Köbenhavn 25:23 (12:15)
Lazarov 11, Markussen in Canellas po 3, Roura in Aguinagalde po 2, Källman, Davis, Parrondo, Abalo po 1; Stefansson, Ekberg po 5, Hansen 4, Sigurdsson 3, R. in H. T. Hansen 2, Larsen, Atlason po 1.

Tekma za tretje mesto bo v nedeljo ob 15.15, finale pa v nedeljo ob 18.00.