Gašper Marguč je po devetih krogih z 59 goli drugi strelec Lige prvakov.
Gašper Marguč je po devetih krogih z 59 goli drugi strelec Lige prvakov. "V Nemčijo zavoljo zmage nad ukrajinskim prvakom potujemo sproščeni, na tekmo pa se bomo pripravili tako kot na vsako drugo. S sproščeno predstavo bomo skušali zmagati, hkrati pa se zavedamo, da to ne bo lahko in da so domačini favoriti," pravi Marguč. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Löwnu, ki pa k sreči ne odloča o ničemer več.

Celjani so si namreč že z zmago (30:27) nad Motorjem iz Zaporožja zagotovili napredovanje v osmino finala, tako da v četrtkovo tekmo z "levi" iz Mannheima, ki se bo začela ob 19.00, vstopajo brez pritiska.

Tamše bo zahteval maksimalen pristop
"Pred nami je zahtevna tekma z Rhein Neckar-Löwnom. Gre za odlično in mednarodno obarvano ekipo, ki bo prvi del tekmovanja hotela končati z zmago. A mi se ne bomo predali, na tej tekmi resda ne bo pritiska zmage, vseeno pa bom od svojih varovancev zahteval maksimalen pristop. Tekmeca spoštujemo, svojo moč je dokazal že na prvi medsebojni tekmi v Celju, ko je bil vseskozi v prednosti in na koncu zasluženo slavil," je dejal celjski trener Branko Tamše in dodal: "Sem trener, ki ne preskakuje nobene tekme, in to poudarjam tudi igralcem. Ko se bo tekma v Nemčiji končala, bo na poti nazaj dovolj časa za analizo naslednjega nasprotnika, torej Maribora. Morda bi kdo pričakoval, da bomo v ta namen uporabili tudi to tekmo lige prvakov, a tega sam ne želim. Spoštujemo vsakega nasprotnika, zato bomo šli lepo korak za korakom oziroma stopnico za stopnico."

Celjani bodo za vse potencialne nasprotnike v osmini finala izvedeli konec tedna, ko bodo tekme 10. kroga. Tretjeuvrščeni pivovarji se bodo pomerili z eno od drugouvrščenih ekip.

LIGA PRVAKOV

SKUPINA A, 10. krog

Četrtek ob 19.00:
RHEIN NECKAR-LÖWEN - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Sobota:
MOTOR ZAPOROŽJE - VESZPREM

CROATIA OSIGUARNJE - ST. PETERSBURG

Vrstni red: Veszprem 17, Rhein-Neckar 14, Celje PL 9, Motor Zaporožje 7, Zagreb 6, St. Peterburg 1 točka.