Gašper Marguč je bil s sedmimi goli najboljši strelec tekme. Foto: Aleš Fevžer
Gašper Marguč je bil s sedmimi goli najboljši strelec tekme. Foto: Aleš Fevžer
Celje Pivovarna Laško
Celjani so naslov proslavili skupaj z zvestimi navijači Florijani. Foto: MMC RTV SLO/Twitter
Borut Mačkovšek
Borut Mačkovšek je vse štiri gole dosegel v prvem polčasu. Foto: Aleš Fevžer
Celjani 16-ič osvojili slovenski pokal

"Pivovarji", ki se jim težko polfinalno srečanje s Cimosom ni prav nič poznalo, so pot do nove lovorike stlakovali že v prvem polčasu, ko so s poletno igro povsem zasenčili "ose" in povedli s +9 (18:9).

Prednost so nato v drugem polčasu ubranili, čeprav se je Gorenje tik pred koncem približalo na -2 (26:24). Za najboljšega igralca tekme je bil izbran Nemanja Zelenović.

Odličen začetek Celjanov
Celjani so z dvema bombama Boruta Mačkovška povedli z 2:0, a so Velenjčani izenačili (2:2). Pivovarji so s čvrsto in gibljivo obrambo 6-0 Gorenju povzročali precej težav, na drugi strani pa uspešno zadevali v napadu, tako da so po dveh golih Mateja Lekaija v 12. minuti povedli s 6:3. Pri 7:4 je velenjski trener Branko Tamše vzel minuto odmora.

Velenjska barka hitro tonila
Ta ni bistveno spremenila razmerja sil na igrišču, saj so Celjani še naprej "leteli" po igrišču in v 19. minuti po golu Gašperja Marguča prvič povedli s +4 (10:6), malo kasneje pa je Alem Toskić zadel za 11:6. Razpoloženi Lekai je z dvema goloma zapored povišal na 14:7, tako da je moral Tamše v 23. minuti znova vzeti minuto odmora. Po njej je Luka Žvižej (29.) iz protinapada zadel za novo najvišjo vodstvo +9 (18:9). Tamše je zato vratarja Ivana Gajića zamenjal z Emirjem Taletovićem. Polčas se je končal z visokih 19:11 za Celjane.

Marguč pri -2 razblinil velenjske upe
Velenjčani so drugi polčas odprli na najboljši možni način - z delnim izidom 4:0, s čimer so v petih minutah prepolovili zaostanek. Celjski post je prekinil Marguč (20:15), po dveh golih Žvižeja pa je semafor v 40. minuti znova kazal +6 (22:16). Velenjčani so se še enkrat približali na -4 (23:19). A temu sta sledili dve zaporedni izključitvi, tako da je celjska prednost v 49. minuti znova narasla na +6 (25:19). Tamše je vzel minuto odmora, po kateri so "ose" sprožilo še zadnjo ofenzivo. Fahrudin Melić je v 59. minuti z dvema zaporednima goloma znižal na 26:24, nato pa je vse velenjske upe razblinil Marguč (27:24).

Marguč: Utrujenost se pozabi, adrenalin te ponese
"Včeraj po tekmi smo bili zares utrujeni, a na takšnem srečanju z Velenjem, ki ga nismo premagali že nekaj časa, se utrujenost pozabi, adrenalin te ponese. Pustili smo srce na igrišču in z veliko borbenostjo premagali Gorenje," je takoj po zmagi dejal zadovoljni Marguč.

Tamše: Nismo izzvali sreče
Manj razlogov za veselje je imel trener Gorenja Branko Tamše: "Moram reči, da smo tekmo izgubili v drugem delu prvega polčasa, ko smo Celjanom dopustili, da so nam ušli na osem razlike. V drugem polčasu smo večji del odigrali tako, kot bi morali igrati že od začetka in potem bi bila situacija drugačna. Žal smo tudi potem, ko smo prišli blizu, zgrešili kar nekaj čistih strelov. Enostavno, zaradi tega, ker nismo izzvali sreče, je tudi nismo dobili. Celjani so zmagali povsem zasluženo, zato jim čestitam."

POKAL SLOVENIJE (M)
ZAKLJUČNI TURNIR, Laško


Finale:
Gorenje - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
24:28 (11:19)
Gorenje: Melić 6 (3), Dolenec 5, Bezjak in Medved 3, Gams 2, Bajram, Cehte, Dujmović, Gajić in Miklavčič 1.
Celje PL: Marguč 7 (1), Lekai in Žvižej 5, Mačkovšek 4, Toskić in Zelenović 3, Skube 1.

Sedemmetrovke: 3/4; 1/1
Izključitve: 14 min; 8 min

Tekma za 3. mesto:
CIMOS KOPER - Sviš
31:24 (14:16)
Dobelšek 9, Bošković, Bratković in Grzentić 4; Kalabić 4.

Celjani 16-ič osvojili slovenski pokal