Nejcu Cehtetu in druščini v letošnji sezoni še ni uspelo premagati Celjanov. Bo šlo v četrtem poskusu? Foto: www.alesfevzer.com
Nejcu Cehtetu in druščini v letošnji sezoni še ni uspelo premagati Celjanov. Bo šlo v četrtem poskusu? Foto: www.alesfevzer.com
Vid Poteko
Vid Poteko bo na črti bil težke bitke z Velenjčani. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje v lov na prvo zmago proti Celju

Gre za obračun 19. kroga državnega prvenstva. Moštvi sta s po 34 točkami trenutno poravnani na vrhu lestvice. Celjani so v letošnji sezoni dobili vse tri tekme z večnimi rivali iz Velenja - najprej na superpokalu v Portorožu, nato v 6. krogu državnega prvenstva, nazadnje pa v 1/16 pokala.

Nastop Zarabca pod vprašajem
Tekma za Celjane prihaja sredi napornega ritma, saj že v soboto gostujejo v Zagrebu, kjer morajo osvojiti vsaj točko, če želijo ohraniti upanje na osmino finala Lige prvakov. Poleg tega imajo pivovarji kar nekaj težav s poškodbami. Poleg že prej poškodovanih Arthurja Patrianove in Marka Dujmovića si je mišico na obračunu s Flensburgom natrgal Miha Zarabec, tako da njegov nastop ostaja pod vprašajem.

Tamše: Želimo nadaljevati tradicijo
''Trenutno smo res v izjemnem ritmu tekem s samimi kakovostnimi ekipami oziroma nasprotniki najvišjega ranga tako v Ligi prvakov kot tudi v domačem prvenstvu, kjer nas čaka največji domači rival, Gorenje Velenje. Ta ima določen mir, vsak teden eno tekmo in se lahko v miru pripravlja na nas, prav tako je v zelo dobri formi, kar so pokazali tudi na zadnji tekmi v Mariboru. Pred nami je tako težka preizkušnja, še toliko težja zaradi naših razredčenih vrst, igramo v gosteh in se zavedamo pomembnosti tekme. Vsaka tekma za nas enako šteje, vsaka je odločilna in vsaka prinaša dve točki, ne glede na to, kdo je nasprotnik, zato se je treba na vsakega maksimalno dobro pripraviti. Ta tekma je največ v slovenskem rokometu, derbi pa prihaja za nas kar hitro glede na to, da je kar nekaj naših igralcev poškodovanih oziroma nas je napadla viroza. Vendar kljub temu bomo naredili vse, da se na tekmo pripravimo tako, kot je treba, in naredimo v Velenju vse, kar je v naši moči, da nadaljujemo tradicijo medsebojnih obračunov,"
pred obračunom z osami pravi trener Celjanov Branko Tamše.

Šibila: S skupnimi močmi nam lahko uspe
Njegov kolega na velenjski klopi Marko Šibila ima z izjemo že dalj časa poškodovanih Miloša Božovića in Klemena Ferlina na voljo vse najboljše, ki so pripravljeni na trd obračun. ''Naša pričakovanja pred derbijem s Celjem so takšna kot pred vsako težko prvenstveno tekmo. Mi smo motivirani, želimo si prikazati čim lepšo rokometno predstavo. Verjamem, da bodo naši fantje dali vse od sebe, in seveda si želimo, da bi ti dve točki ostali doma. Zavedamo se, da bo doseg zmage nad Celjani za nas izredno težka naloga, vendarle pa smo vsi polno pripravljeni in prepričani o tem, da smo tega zmožni. Pred sredinim derbijem v Rdeči dvorani smo tako optimistični, vsi naši fantje v ekipi, z izjemo Božoviča in Ferlina, ki sta zdaj že dalj časa iz pogona, so zdravi in pripravljeni na trden boj. Vsekakor tudi tokrat računamo na naše zveste navijače, za katere verjamemo, da bodo napolnili domačo Rdečo dvorano in črno-rumenim pričarali vzdušje, v katerem je potem lažje igrati. Tako igralci kot tudi strokovni štab bomo dali v sredo vse od sebe in verjamem, da na s skupnimi močni lahko uspe,'' je optimističen Šibila.

Gostitelji bodo na derbiju predstavili tudi novi črno-rumeni videz Rdeče dvorane.

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

1. NLB LEASING LIGA, 19. krog

Sreda ob 18.45:
GORENJE VELENJE - CELJE PL

Petek ob 18.30:
RIKO RIBNICA - KOPER 2013

Sobota ob 17.30:
KRKA - SLOVENJ GRADEC 2011

Ob 19.00:
JERUZALEM ORMOŽ - SLOVAN

ISTRABENZ PL. IZOLA - MARIBOR BRANIK

DOBOVA - URBANSCAPE LOKA

Ob 19.30:
SEVNICA - TRIMO TREBNJE

Lestvica:                            
CELJE PIVOVARNA LAŠKO   18 17 0  1 34
GORENJE VELENJE         18 17 0  1 34
KOPER 2013              18 12 1  5 25
URBANSCAPE LOKA         18 11 2  5 24
MARIBOR BRANIK          18 11 1  6 23
KRKA                    18 10 1  7 21
JERUZALEM ORMOŽ         18 10 0  8 20
RIKO RIBNICA            18  9 1  8 19
TRIMO TREBNJE           18  7 2  9 16
DOBOVA                  18  5 2 11 12
ISTRABENZ PLINI IZOLA   18  3 2 13  8
SLOVENJ GRADEC 2011     18  2 3 13  7
SLOVAN             (-1) 18  2 1 15  4
SEVNICA                 18  2 0 16  4

Gorenje v lov na prvo zmago proti Celju