Marko Dujmović je bil s petimi goli najboljši strelec Gorenja. Foto: Aleš Fevžer
Marko Dujmović je bil s petimi goli najboljši strelec Gorenja. Foto: Aleš Fevžer
Silvio Heinevetter
Vratar Füchseja Silvio Heinewetter je odlično opravil svojo nalogo. Foto: EPA
Gorenje v Berlinu obstalo v polfinalu

Gorenje je dobro odprlo tekmo in dvakrat povedlo (1:0, 2:1). V nadaljevanju je sledilo dokaj izenačeno srečanje, na katerem so bili domači "lisjaki" večji del v rahli prednosti.

"Lisjaki" ob konu polčasa ušli na +5
Prav ob koncu prvega dela, ko je nekaj obramb nanizal vratar Silvio Heinewetter, pa so "lisjaki" z goli Ikerja Romera, Konstantina Igropula in Matthiasa Zachrissona ušli na 15:10. Pri Berlinčanih je šest golov dosegel Frederik Petersen, pri Gorenju pa Marko Dujmović tri.

Gorenje se je približalo na -2
Na začetku drugega polčasa je Berlin povedel z 18:12. Gorenje je skušalo zmanjšati zaostanek, a jih je v obup spravljal Heinewetter, ki je med drugim ubranil sedemmetrovki Stašu Skubetu in Marku Dujmoviću, "zicer" pa Mariu Šoštariču. Kljub temu je Velenjčanom dve minuti pred koncem uspelo priti na -2 (24:26), vendar je nato vse njihove upe zatrl Igropulo, ki je izkoristil sedemmetrovko za končnih 27:24.
V nedeljo za tretje mesto s Skjernom
Drugi finalist je Hamburg, ki je s 27:23 premagal Skjern. Kentin Mahe in Kevin Schmidt sta pri zmagovalcih dosegla po šest golov. Velenjčani bodo v nedeljo ob 14.30 v boju za tretje mesto igrali s Skjernom.


Gregor Cvijić, trener Gorenja: "Na današnji tekmi so v določenih trenutkih zatajili naši trije ključni igralci, ki so nas dobesedno vlekli skozi sezono. Mojim fantom ne glede na to čestitam, borili so se po najboljših močeh in dali vse od sebe. Ostal je grenak okus, morda bi lahko iztržili več, a to je šport."

Staš Skube, rokometaš Gorenja: "Berlinčani so nas malce presenetili z obrambo 5-1. Te doslej še nisem videl pri njih, kar nas je nekoliko zmedlo. Ob tem smo dosegli le 24 golov, kar je premalo proti tako kakovostni ekipi, pa tudi obramba ni bila na najvišji ravni. Nismo bili pravi, a jutri je nov dan, za nas se turnir še ni končal, želimo osvojiti tretje mesto."

Dagmur Sigurdsson, trener Füchseja iz Berlina: "Današnje zmage smo zelo veseli, za nami je težka polfinalna tekma. Gorenje je namreč odlična ekipa. Zelo smo se pripravljali na to tekmo, saj nam je uvrstitev v finale veliko pomenila."


POKAL EHF
ZAKLJUČNI TURNIR, Berlin

POLFINALE

FÜCHSE BERLIN - Gorenje Velenje
27:24 (16:12)

Füchse Berlin: Heinevetter, Grunz, Stochl, Wiedle 1, Struck, Nenadić 3, Pevnov 1, Romero 3 (1), Weyhrausch, Zachrisson 4, Skroblien, Schade, Horak 1, Igropulo 6 (3), Petersen 7 (4), Drux 1.

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović, Cehte 3, Medved 2, S. Burić 3, Szyba 1, Skube 2 (1), Golčar, Šoštarič 3, Kleč 1, Dobelšek 3, Gams, Nosan 1, Dujmovič 5 (2), Bećiri.

Sedemmetrovke: 3/5; 8/9

Izključitve: 6 min, 4 min



Skjern (DAN) - HSV HAMBURG
23:27 (11:14)
Mikkelsen in Rasmussen 5; Schmidt in Mahe 6, Herbst 5, Pfahl in Hansen 4.

Finale bo v nedeljo ob 17.30, tekma za 3. mesto pa ob 14.30.

Gorenje v Berlinu obstalo v polfinalu