Celjski rokometaši so bili blizu uvrstitvi v finale Pokala pokalnih zmagovalcev. Najboljši strelec celjske ekipe je bil Luka Žvižej s šestimi goli. Foto: Urban Urbanc
Celjski rokometaši so bili blizu uvrstitvi v finale Pokala pokalnih zmagovalcev. Najboljši strelec celjske ekipe je bil Luka Žvižej s šestimi goli. Foto: Urban Urbanc

Prejšnji teden so Celjani v Zlatorogu zmagali s 34:27. Zaradi več doseženih zadetkov v gosteh bo v finalu igral Gummersbach, njegov tekmec pa bo Flensburg, ki ga je Celje Pivovarna Laško premagalo pred osmimi leti ob osvojitvi evropskega naslova.

Pred polčasom je bilo že 16:8
Nemška ekipa je že ob polčasu izničila celjsko prednost, saj je bilo 16:9. Celjska zasedba je sicer do polovice polčasa nadzorovala tekmeca, toda potem se je mednarodno pisana nemška ekipa "razletela" in v 23. minuti povedla s petimi goli prednosti, tik pred polčasom pa je bilo celo osem zadetkov razlike (16:8).

Slabo odigrali končnico
V drugem polčasu so izbranci Vladana Matića zaigrali bolje in v 44. minuti po golu Alema Toskića znižali na 17:20. V psihološko zahtevni končnici pa Celjani niso zdržali pritiska. V 55. minuti so si gostitelji ob igralcu manj na igrišču spet priigrali prednost sedmih golov (28:21).

Pokal pokalnih zmagovalcev (M)
Polfinale, povratna tekma

GUMMERSBACH - CELJE PIVOVARNA LAŠKO
32:25 (16:9)

Izid prve tekme: 27:34

Gummersbach: Somić, Rezar, Schindler 1, Anić 1, Krause, Putics 6, Wiencek 1, Lützelberger 4, Eisenkrätzer, Mahe 4 (2), Pfahl 9, Gaubatz, Šprem 1, Zrnić 5 (1).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić, Skok, Potočnik, Mlakar 2, Marguč 3, Žuran 5, Razgor, Toskić 2, Poklar 2, Poteko, Metličić 4, Zelenović 1, Žabič, Mačkovšek 1, Žvižej 6 (3).

Sedemmetrovke: Gummersbach 4 (4), Celje Pivovarna Laško 3 (3).

Izključitve: Gummersbach 10, Celje Pivovarna Laško 10 minut.

Aragon - FLENSBURG
34:31
Izid prve tekme: 30:39