21-letni Borut Mačkovšek je med letoma 2011 in 2013 že igral za Celjane. Foto: Aleš Fevžer
21-letni Borut Mačkovšek je med letoma 2011 in 2013 že igral za Celjane. Foto: Aleš Fevžer

Klub iz Minska, ki ga vodi Boris Denič, zanj pa igra tudi Dean Bombač, je zaradi težav glavnega pokrovitelja bankrotiral, tako da se je vodstvo Celjanov hitro dogovorilo s trojico slovenskih reprezentantov.

Rezultati Celja niso dosegli pričakovanj
"Do odločitve za to potezo je prišlo, potem ko rezultati in predstave Celja Pivovarne Laško v tej sezoni niso dosegali pričakovanj in so pokazali, da bodo zastavljeni cilji težko uresničljivi. Celje je zato izkoristilo priložnost in se dogovorilo za prihod trojice slovenskih reprezentantov, ki bodo za ekipo pomenili pomembno osvežitev. To pa je tudi dobrodošla novica za reprezentanco, saj bodo igralci ves čas v pogonu in bodo pripravljeni pričakali kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo z Madžarsko," so v sporočilu za javnost zapisali v celjskem klubu.

Pivovarji v soboto v polfinalu pokala z Gorenjem
Celjani so se sicer uvrstili v osmino finala Lige prvakov, kjer se bodo pomerili s Flensburgom, medtem ko v domačem prvenstvu za vodilnim Gorenjem zaostajajo že pet točk. Pivovarje v soboto v polfinalu pokala čaka prav obračun z Velenjčani.

Trojka bi teoretično lahko zaigrala že proti Velenjčanom
"Registrirali smo že vse tri, tako da bi teoretično lahko zaigrali že v soboto. A to je odločitev trenerja, saj z ekipo še niso opravili nobenega treninga. Mačkovšek in Miklavčič bosta v Celje prišla danes zvečer, medtem ko Bundala pričakujemo v soboto," je za MMC dejal Miha Pantelič, predstavnik za stike z javnostjo pri Celjanih.