Rutenka se je pred dvema letoma v dresu Celjanov takole veselil evropskega naslova. Tokrat bo na nasprotni strani. Foto: EPA
Rutenka se je pred dvema letoma v dresu Celjanov takole veselil evropskega naslova. Tokrat bo na nasprotni strani. Foto: EPA
Uroš Zorman
Uspeh Celjanov bo v največji meri odvisen od razpoloženosti Uroša Zormana. Foto: EPA

Pivovarji so pred dvema sezonama Špance izločili v polfinalu, a od takrat se je marsikaj spremenilo. Šampionska celjska ekipa se je v veliki meri razšla, na drugi strani pa se je nasprotnik še okrepil.

Sergej Rutenka, Petar Metličić, Rolando Urios, Olafur Stefansson, Mirza Džomba, Alberto Entrrerios, Didier Dinart in Arpad Šterbik so imena, ki vzbujajo strahospoštovanje.

Celjane pestijo poškodbe. Uroš Zorman, junak dvoboja izpred dveh let, je sicer nared, zato pa ima malo možnosti za nastop Sergej Harbok, ki si je na treningu poškodoval ramo. Če bo potrebno naj bi Belorus stisnil zobe za igro v obrambi.

"Mi bomo stavili na našo nepopustljivost in borbenost, hkrati pa upamo, da se bo naš zmagoviti duh v nedeljo spet dvignil. Ključ do dobrega izida bo naša agresivna igra v obrambi, kjer bomo morali ustaviti njihovo zunanjo linijo in podaje na krožnega napadalca. Ob tem pa tudi v napadu ne bomo smeli izgubljati preveč žog. Predstaviti se bomo morali v najboljši luči, ob tem pa na igrišču pustiti srce," je recept celjskega stratega Mira Požuna.

Tekma v Ciudad Realu se bo začela ob 17.15. Povratno srečanje v dvorani Zlatorog bo v soboto, 4. marca ob 18.30.

ČETRTFINALE, prve tekme
Sobota ob 16.15:
PORTLAND SAN ANTONIO - BARCELONA

Nedelja ob 17.00:
MONTPELLIER - FOTEX VESZPREM

Ob 17.15:
CIUDAD REAL - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Torek ob 20.00:
KIEL - FLENSBURG

Povratne tekme bodo 4. marca.